Champions League, gruppspel omg 4:

Champions Leagues gruppspel rullar på och omgång fyra spelas under dagarna två, igår torsdag och idag fredag. Redaktionen är fulltalig och vi hoppas kunna leverera resultat och kommentarer från samtliga matcher frampå småtimmarna under fredagskvällen! Resultat från gårdagens spel i de tre matcherna som avverkades:

Grupp A: Roskilde vs Ochsenhausen 2-3. Hemmalagets danskkines tog två mycket meriterande segrar vilket innebar ännu en hedersam förlust för Roskilde. Först besegrade Yujia Zhai duktige brassen Calderano med 3-1 i set efter jämna setsiffror och gav därmed hemmalaget ledningen med 1-0. Tyskarna kvitterade till 1-1 sedan Muramatsu haft klara problem med danske Claus Nielsen och det var först i skilje som japanen gick ifrån ordentligt vilket innebar 11-2 i femte och avgörande set. Holländaren Osten mötte portugisen Geraldo i tredje matchen och hemmaspelaren vann första set med hela 11-4 men sedan tog Geraldo över taktpinnen totalt och vann tre raka set med stora siffror vilket innebar seger 3-1 och Ochsen ledning med 2-1. Sedan gjorde Yujia Zhai ytterligare en kanonmatch och vände 0-2 i set till seger 11-2 i skilje och därmed var det kvitterat i lagmatchen till 2-2. Nielsen hade sedan inte skuggan av en chans mot Calderano utan brassen van i tre raka och raska set och fasställde därmed tyskarnas seger till 3-2. Matchens behållning helt klart: Yujias Zhai!! Tyvärr krävs det ytterligare en spelare med bättre kvalitet i Roskilde för att laget på allvar skall kunna lugga storlagen i Europa på poäng. 

Angers vs Orenburg 0-3. Franska svensklaget Angers hade tyvärr inget att sätta emot omöjliga Orenburg från Ryssland. Japanen Mizutani angav tonen mot svenske Jens Lundqvist och japanen gjorde processen kort mot Lundqvist och vann med 3-0 i set efter klara siffror. Mizutanis seger innebar ledning 1-0 för Orenburg. I andra matchen möttes svenske Jon Persson och tyske världsspelaren Ovtcharov. Även här vann gästerna med 3-0 men siffrorna var jämna, med undantag från första set där tysken vann 11-7. Orenburgs ledning var därmed 2-0 i lagmatchen. Att ha Samsonov som trea i laget säger väl egentligen allt om vilket monsterlag Orenburg är! Vitryssen fastställde gästernas seger till 3-0i matcher och 9-0 i set via en klar 3-0 seger mot Legout. Nu gäller det för Angers att besegra Ochsenhausen med 3-0 på bortaplan för att spela vidare i Champions League och detta är givetvis snudd på omöjligt utan Lundqvist, Persson och co får nog sikta in sig på ETTU cupen. Orenburg har målet klart, att ta hem CL bucklan till Ryssland, vilket får ses som ett ganska troligt slutscenario. 

Tabellen: Orenburg 8 p, Ochsenhausen 7 p, Angers 5 p och Roskilde 4 p

Svenskkvoter: Persson 1-3 och Lundqvist 1-3

Grupp B: Eslöv vs Pontoise 2-3. Reprisen på fjolårets final och en mycket viktig match för hemmalaget Eslöv i kampen om de två första platserna i "Dödens Grupp". Tyvärr för svenskarna återigen utan Robert Svensson men med mycket, mycket duktige blivande 15-åringen Truls Möregårdh! Det började bra för Eslöv, Xu Hui gav hemmalaget ledningen med 1-0 sedan han besegrat finalisten i SOC, svenske Mattias Karlsson, med 3-0 i set. I de två första seten hade hemmaspelaren vissa problem med Karlssons backhandspel för att sedan i tredje gå fram till klar ledning och seger 11-7 i tredje. Xu Hui är grymt bra och tillhör definitivt de bästa spelarna som lirar i Europa och vinsten mot en bra spelande Karlsson bekräftar detta. Fransmännen kvitterade sedan till 1-1 genom portugisen Freitas som besegrade dundertalangen Möregårdh. 3-1 i set skrevs segersiffrorna till i Pontoises fördel, men man ser klart och tydligt vad seniormatcherna gjort med unge Möregårdh! Hemmaspelaren räds inte att stå upp i det öppna spelet och mest kanske man förundras över hur väl han kan hantera blockeringsspelet mot toppspelare! Sedan tog fransmännen ledningen med 2-1 sedan italienaren Stoyanov besegrat ungerske hemmaspelaren Kosiba med 12-10 i skilje. Matchen växlade karaktär vid ett par tillfällen och framförallt i skilje där Stoyanov gick fram till klar ledning 9-5 vilket vändes av Kosiba till 10-9 och matchboll. Tyvärr för hemmalaget tog italienaren tre raka poäng och säkrade därmed segern till 12-10 i skilje i den mycket viktiga tredjematchen. Sedan var det dags för två av de bästa spelarna i CL att göra upp, Xu Hui vs Freitas. Eslövskinesen visade ingen pardon utan kvitterade lagmatchen till 2-2 sedan han besegrat Pontoise spelaren med 3-1 i set. Hemmaspelaren gick fram till ledning 2-1 i set och 10-6 och endast för en stund såg det lite nervigt ut för Xu Hui, Freitas kom ikapp till 10-10, efter time out från Xu Hui vid 10-7, sedan hade Freitas setboll vid 11-10 men där vände Xu Xui tillbaka och vann med 13-11. En bra match mellan två klasspelare! Mattias Karlsson fick sedan äran att stänga butiken och säkra en kvartsfinalplats för sitt Pontoise genom att besegra Möregårdh med 3-0 i set. Till en början hade den unge hemmaspelaren problem med Karlssons forehandsida men reddeut detta på ett bra set efter underläge 1-5 i första set. 7-11, 9-11 och 9-11 skrevs segersiffrorna till vilket ger Möregårdh två mycket hedersamma förluster mot toppspelare och också ger Mattias Karlsson styrka då han vinner en måstematch. När det gäller Truls Möregårdh får vi hoppas att han håller sig hel och frisk samt med sin duktiga stab runtomkring sig tar rätt beslut i framtiden för sin bästa utveckling, då kan det bli hur bra som helst. Eslöv får rikta in sig på att besegra UMMC och därmed försöka komma tvåa i gruppen.

Gdansk vs UMMC 3-2. Polackerna fick revansch för sin snöpliga förlust borta mot UMMC där de ledde med 2-0 men ändå fick stryk med 3-2. I kvällens match ledde de återigen med 2-0 men denna gång lyckades slovaken Wang Yang stänga butiken till hemmalagets fördel via en 3-0 seger mot kroaten Gacina, men vi tar det från början: Kaii Yoshida gav hemmalaget ledningen med 1-0 sedan han besegrat Gacina med 3-1 i set och jämna siffror. Wang Yang ökade på till 2-0 för Gdansk via en 3-1 seger mot lynnige ryssen Shibaev. Ryssen vann första set men sedan vann Wang Yang tre raka set och speciellt tredje set som hemmaspelaren vann med 18-16 får ses som matchavgörande. I den tredje matchen hade svenske Matthias Översjö än en gång chansen att bli matchhjälte mot ryska storlaget men även denna gång blev gästernas Vlasov för svår för svensken. Översjö hämtade upp 0-2 i set till 2-2 och tvingade fram ett skilje, men en alltför dålig start för svensken stoppade han och hemmapublikens förhoppningar till seger och Vlasov rann ifrån till 11-2 i skiljeset och därmed var polackernas ledning reducerad till 2-1. Shibaev tog revansch på sig själv och besegarde japankinesen Yoshida med 11-7 i skilje vilket innebar oavgjort, 2-2 i lagmatchen. I sista matchen har vi redan berättat resultatet och spektaktuläre Wang Yang gjorde en mycket bra match mot Gacina och vann till den högljudda hemmapubliken och speakerns stora och höga ljudnivå. Segern innebär att kvartsfinalplatsen ännu lever för polackerna och Översjö och tabellen är nu jätteintressant för alla tre lagen bakom Pontoise inför de två sista omgångarna!

Tabellen: Pontoise 8 p, UMMC 6 p, Eslöv 5 p och Gdansk 5 p

Svenskkvoter: Xu Hui 7-1, Robert Svensson 1-0, Mattias Karlsson 3-2, Kosiba 1-4, Översjö 0-4 och Möregårdh 0-5

Grupp C: Ostrava vs Bogoria 0-3. Bogoria säkrade i och med segern definitivt vidarespel i endera CL eller ETTU cupen genom sin klara bortaseger med tjeckiska Ostrava. Efter ett jämnt första set blev det senare två ganska enkla setsegrar för singaporianen Gao Ning mot karismatiske serben Karakasevic vilket innebar 3-0 för Gao Ning och ledning 1-0 i matcher för Bogoria. Hemmalagets coach, tillika veteranen Petr Korbel entrade sedan hagen i en match mot polacken Gorak. Hemmaspelaren bjöd upp till dans och föll med mycket mycket knappa 17-19 i skilje efter några missade matchbollar. Korbel hade också ledningen med 2-1 i set och var på väg mot en skrällseger men Gorak kom undan med blotta förskräckelsen vilket innebar ledning 2-0 för gästande Bogoria. Måste bara nämna en sak om gråhårige, om hans ens har några hårstrån kvar, Korbel: Denne spelare ses av många som en mycket skicklig spelare att läsa skruv, dock råkade han i en dubbelmatch ut för en oskruvad forehandsloop som han blockade under bordet med påföljd att han trodde att sin racket var blöt, mycket roligt att se. Greken Gionis fastställde sedan gästernas seger till 3-0 sedan han busenkelt besegrat hemmaspelaren Tregler i tre raka set. Ostrava borta från årets Europa spel och Bogoria har fortfarande en liten chans på fortsatt CL spel, annars väntar som sagt ETTU cupen.

Hennebont vs Saarbrucken 1-3. Omgångens holmgång som höll på för länge för att få med resultatet under fredagskvällen. Samtliga fyra matcher gick till skiljeset och stora svängningar i de fyra matcherna också. Engelsmannen Pitchford hamnade i underläge 0-2 i set mot slovenen Tokic innan hemmaspelaren vände på steken genom att vinna 13-11, 11-3 och till sist 11-8 i skilje vilket innebar ledning 1-0 för det svårtipade Hennebont. Portugisen Apolonia, som haft en tung säsongsinledning, kvitterade sedan till 1-1 i lagmatchen då han räddade matchboll mot greken Kreanga i skilje och till slut vann med 12-10 i femte och avgörande set. Här ledde Apolonia med 2-0 i set, Kreanga kvitterade till 2-2 och sedan gick hemmaspelaren ifrån till solklar ledning i skilje, minst 7-3 hade Kreanga samt också nämnda matchboll, men till slut gick Apolonia segrande ur fighten. Tyske Baum gav sedan gästerna ledningen med 2-1 genom att vända 0-2 i set till seger 11-7 i skilje mot fransmannen Quentin Robinot. I början av matchen var Robinot överlägsen innan Baum vann tredje med 11-9 och sedan då de två återstående seten med klara siffror. Apolonia hamnade sedan i underläge 0-2 i set mot Pitchford men även i denna match svängde det. Portugisen vann set tre, fyra och fem med följande siffror, 11-6, 11-9 och till slut 11-7 i skilje. Viktigt för Saarbrucken att få igång Apolonia ordentligt och bortasegern mot Hennebont innebär att tyskarna är klara för kvartsfinal med två gruppspelsomgångar kvar. Hennebont får slåss med Bogoria om den andra kvartsfinalplatsen.

Tabellen: Saarbrucken 8 p, Hennebont 6 p, Bogoria 6 p och Ostrava 4 p

Grupp D: Manekin Torun vs Chartres. En enkel promenad i parken för fransmännen som inte ens lät hemmalaget vinna ett enda set! Österrikaren Gardos såg till att Chartres tog ledningen med 1-0 sedan han besegrat brassen Matzumoto med 3-0 i set där endast andra set var jämnt. Svenske Pär Gerell, som överraskande försvann ur SOC mot Allgero, visade att formen finns där när han ökade på fransmännens ledning till 2-0 genom att inte ge hemmaspelaren Sirucek skuggan av en chans vid sin 3-0 seger. Alexandre Robinot fullbordade sedan Chartres kross genom att enkelt besegra Kotowski i tre raka och raska set vilket innebar 3-0 till Chartres och förkrossande 9-0 i set. Chartres möter i nästa omgång Dusseldorf på bortaplan vilket säkerligen avgör vilket av dessa två lag som avgår med gruppsegern. Manekin Torun får i samma omgång slåss med Walter Wels om vem som skall få spela vidare i ETTU cupen.

Walter Wels vs Dusseldorf 0-3. Dusseldorf utan svenske Anton Källberg men med Kristian Karlsson var överlägsna österrikarna och vann komfortabelt med klara 3-0. Kristian Karlsson inledde med att besegra italienaren Bobocica i tre raka och raska set där Karlsson spelade mycket inspirerat och bra efter sin skadefrånvaro vilket innebar ledning 1-0 för Dusseldorf. Timo Boll ökade sedan på till 2-0 för gästerna när han i kvällens jämnaste match besegrade förra årets Champions League mästare från Pontoise, Wang Jian Jun, med 3-1 i set där hemmaspelaren vann första set men sedan tog Boll de tre efterföljande seten. Gästernas österrikare Stefan Fegerl fick sedan äran att fastställa Dusseldorf segern till 3-0 då han enkelt besegrade serben Zolt Petö med 3-0 i set. Fegerl hade stora ledningar i samtliga set men till slut blev det någorlunda jämnt i set två och tre där hemmaspelaren knep 8 bollar i de seten. Dusseldorf klara för kvartsfinal och i nästa omgång avgörs om de blir etta eller tvåa i gruppen då de tar sig an Gerells Chartres hemma i Arag Center Court.

Tabellen: Dusseldorf 8 p, Chartres 7 p, Manekin Torun 5 p och Walter Wels 4 p

Svenskkvoter: Gerell 5-1, Karlsson 2-0 och Källberg 1-1

Femte och näst sista omgången i CLs gruppspel spelas 1-2/12.

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...