Champions League, gruppspel omg 5:

Under dagarna två, torsdag och fredag, spelades näst sista omgången i CL´s gruppspel och endast en omgång återstår innan kvartsfinalerna kan lottas. Resultat, tabell och svenskkvoter enligt nedan:

Grupp A: Orenburg vs Ochsenhausen 3-0. Storfavoriterna Orenburg ångar på och det är sannerligen svårt att rå på detta stjärnspäckade lag. I dagens match mot tyska Ochsenhausen hade dock både Mizutani och Ovtcharov femsetsmatcher innan hemmaspelarna avgjorde. Japanen Mizutani gav Orenburg ledningen sedan han vänt 1-2 i set till 11-6 i skilje mot portugisen Geraldo, Ovtcharov ökade på till 2-0 för Orenburg sedan även han vänt 1-2 i set till seger 19-17 i skilje mot brassen Calderano. Här låg Ovtcharov under med 3-8 i skilje samt räddade fem matchbollar med start 9-10. Sedan spikade vitryssen Samsonov, också kallad Baloo, slutresultatet 3-0 genom att bekvämt besegra japanen Muramatsu med 3-1 i set där endast de två sista seten var jämna med siffrorna 11-9, tredje set till japanen och fjärde och sista givetvis till Samsonov. Orenburg klara gruppsegrare och Ochsenhausen nästan klara grupptvåor där dock Angers har en liten chans att snuva tyskarna på andraplatsen.

Angers vs Roskilde 3-0. Franska svensklaget Angers hade inga som helst problem med danska Roskilde. Jens Lundqvist började med att besegra duktige Yujia Zhai med 3-1 i set och gav därmed Angers ledningen med 1-0. Jon Persson ökade på till 2-0 sedan han enkelt besegrat danske altmeistern Allan Bentsen i tre raka och raska set. Slutresultatet 3-0 fastställde Legout som besegrade Nielsen med 3-1 i set. Angers har alltså en liten chans att bli tvåa, men att besegra Ochsnehausen borta med 3-0 tror vi blir svårt och det mest troliga är att Angers får fortsätta i ETTU-cupen. Danska Roskildes Europacupspel innefattar en match till denna säsong, nämligen Orenburg hemma i sista omgången.

Tabellen: Orenburg 10 p, Ochsenhausen 8 p, Angers 7 p och Roskilde 5 p.

Svenskkvoter: Jon Persson 2-3 och Jens Lundqvist 2-3

Grupp B: Knallhårda och oerhört jämna grupp B som på förhand kallades Dödens Grupp lever upp till namnet, dock är det klart att regerande mästarna från Frankrike, Pontoise är klara gruppsegrare inför sista omgången. Striden om andraplatsen står mellan ryska UMMC och svenska Eslöv och dessa båda lag möts i Eslöv i sista omgången och en 3-0 eller 3-1 seger för Eslöv innebär en andraplats för svenska hoppet i CL, om vi fattat reglerna rätt och vid 3-2 seger blir det seträkning. Klart också att Gdansk slutar fyra i gruppen.

Gdansk vs Eslöv 2-3. Eslöv grusade Översjös och Gdansks förhoppningar om kvartsfinal i CL genom att vinna den tuffa bortamatchen i Polen med 3-2. Glädjande för Eslövs del var att Robert Svensson återigen var i spel och den gode Robban gjorde en mycket bra match mot japankinesen Kaii Yoshida, men tyvärr föll Svensson med 3-1 i set, men sett till de svårigheter svensken haft under lång tid så var det som sagt en mycket bra match av Svensson. Slovakkinesen och deffen Wang Yang gav hemmalaget ledningen med 1-0 genom att besegra och köra över Kosiba med 3-0 i set och klara siffror. Hu Hui kvitterade till 1-1 genom att besegra Översjö med 3-1 i set. Här gjorde dock Översjö en mycket bra match och var ytterst, ytterst nära att tvinga fram ett avgörande set mot Xu Hui, då han hade setboll till 2-2 i set. Sedan gav då Yoshida hemmalaget återigen ledningen, nu med 2-1, genom att besegra Svensson i ovan redan nämnda match. Xu Hui kvitterade sedan återigen, denna gång till 2-2, via en 3-1 seger mot Wang Yang i en match där hemmaspelaren vann första set men sedan var det Eslövspelaren för hela slanten och efterföljande tre set gick av bara farten. Kosiba släckte sedan Gdansk hopp om kvartsfinal och såg till att Eslöv själva istället har det avgörandet i egna händer genom att besegra Matthias Översjö med 11-4 i skilje. Kosiba har nu 2-0 på Översjö i CL och redaktionen får nog erkänna att de hade fel då de vid genomgången av lagen trodde att ungraren Kosiba skulle vara en liten försvagning för laget jämfört med Översjö. 

UMMC vs Pontoise 3-1. En liten skräll tycker vi att resultatet är och mest med tanke på att det är sällan Freitas förlorar, men så skedde i denna match. Ryske Shibaev gav UMMC ledningen sedan han besegrat italienaren Stoyanov med 3-1 i set där samtliga set var jämna. Freitas kvitterade till 1-1 sedan han i en knallhård femsetare besegrat kroaten Gacina där segersiffrorna skrevs till 13-11 i skilje till det franska lagets fördel. Vlasov gav sedan hemmalaget ledningen med 2-1 när han besegrade svenske Mattias Karlsson i en lika knallhård femsetare som Gacina vs Freitas. Vlasovs segersiffror skrevs till 11-9 i skilje. Lynnige Shibaev fick sedan jubla framför hemmapubliken genom att besegra Freitas med 11-5 i skilje och därmed fastställa UMMC´s seger till 3-1. Här trodde nog de flesta att matchen skulle ta slut tidigare då Shibaev hade 2-1 och 10-6 men Freitas gjorde en Freitas, tog sex raka bollar och vann setet med 12-10. Tyvärr för Karlsson och company räckte dock inte upphämtningen.

Tabellen: Pontoise 9 p, UMMC 8 p, Eslöv 7 p och Gdansk 6 p.

Svenskkvoter: Xu Hui 9-1, Robert Svensson 1-1, Mattias Karlsson 3-3, Daniel Kosiba 2-5, Möregårdh 0-5 och Översjö 0-6

Grupp C: Saarbrucken klara gruppsegrare och Ostrava klara gruppfyror. Om andra kvartsfinalplatsen gör Hennebont och Bogoria upp i sista omgången där Bogoria har fördel av hemmaplan.

Saarbrucken vs Bogoria 2-3. Hemmalaget utan skadade Franziska och som vår man, som ansvarar för Bundesliga nämnde i förra omgången av BL, en i helt ur form varandes Tokic som ersattes i paus efter sin första och enda match, förlorade mycket överraskande på hemmaplan mot Bogoria. Greken Gionis gav gästerna en kanonstart och ledning med 1-0 genom att enkelt och med klara siffror besegra slovenen Tokic med 3-1 i set. Mycket ojämne tysken, Patrick Baum, kvitterade ställningen till 1-1 genom att vinna över polacken Gorak med 3-0 i set, där dock de två första seten avgjordes med två bollars mariginal. Saarbrucken tog sedan ledningen med 2-1 då för dagen uppsatt som nummer tre, portugisen Apolonia hade lekstuga med Michalczyk, och vann matchen i tre raka och mycket mycket raska set där Bogoriaspelaren endast fick 6 poäng på de tre seten fördelade i fallande skala, 3, 2, 1. Stackars stackars Michalczyk! Gorak kvitterade sedan till 2-2 när han enkelt manövrerade ut inbytte ryssen Andrey Semenov i tre raka set. Gionis fastställde sedan polackernas seger till 3-2 genom att vinna skiljeset mot Baum med 11-7. En oerhört viktig seger för Bogoria som nu har avgörandet i egna händer på hemmaplan mot Hennebont.

Hennebont vs Ostrava 3-1. Seger för svårbedömda Hennebont där två av matcherna gick till skiljeset och vanns av Hennebont spelarna. Mest överraskande var dock Korbels seger över engelsmannen Pitchford i tredje matchen!! Chen Chien An gav fransmännen ledningen med 1-0 sedan han vänt 1-2 i set till seger 11-5 i skilje mot tjecken Tregler. Äldre broder Robinot, med förnamnet Quentin, ökade på hemmalagets ledning till 2-0 sedan han återigen besegrat serben Karakasvic i en marathon match! Även denna gång vände Robinot underläge 1-2 i set och segersiffrorna skrevs till 11-8 i skilje. I fjärde set vann hemmsapelaren med 12-10 och Karakasevic torde drömma mardrömmar om denne Robinot som betvingat honom två gånger i stenhårda fighter i skiljeset i detta gruppspel. Veteranen och coachen, Petr Korbel reducerade sedan till 2-1 då han mycket överraskande besegrade Pitchford med 3-1 i set och ganska klara siffror. Taiwanesen Chen Chien An spikade sedan slutresultatet till 3-1 besegra "Kaka" med 3-1 i set i den sista matchen. Hennebont måste upp i nivå om de skall klara av Bogoria i sista omgången och på så sätt kvalificera sig för kvartsfinalspelet i årets Champions League.

Tabellen: Saarbrucken 9 p, Hennebont 8 p, Bogoria 8 p och Ostrava 5 p.

Grupp D: Dusseldorf säkrade gruppsegern i och med dagens seger över Chartres. Franska laget klara grupptvåor och i och med dagens klara 3-0 seger har nu Walter Wels övertaget mot Manekin Torun i kampen om ETTU-cupens plats.

Dusseldorf vs Chartres 3-1. Glädjande för svensk del var att Kristian Karlsson var tillbaka i spel för tyska storlaget. Anton Källberg fick dock sitta på bänken och kolla på när klubbkamraterna säkrade gruppsegern. Timo Boll, vem annars, såg till att hemmalaget fick en bra start och dessutom fastställde även Herr Boll slutresultatet senare. Först besegrade Boll portugisen Monteiro med 3-0 i set där de båda första seten var jämna och avgjordes med två bollars mariginal, 11-9 och 13-11. I tredje set fick sedan Montiro rena mardrömsstarten då han började med att serva två egna servar rätt i nät och time outen kom som ett brev på Posten vid 0-2 i redje för portugisen. Boll vann sen tredje med 11-7. I andra matchen kvitterade svenske Chartresankaret, Pär Gerell, till 1-1 i lagmatchen. Han besegrade österrikaren Fegerl i en mycket svängig femsetare där Gerells segersiffror skrevs till 11-7 i skilje. Fegerl vann första, sedan hade svensken 10-6 i andra set och sedan tog Fegerl sex raka bollar och vann det med 12-10. I tredje ledde sedan Fegerl med 5-0 och det kändes som en klar hemmaseger, dock fick Gerell spelet att stämma och via många härliga forehanddrives vände han på steken vann tredje med 11-9, var illa ute i fjärde men vann även det med 11-9 och gick sedan ifrån österrikaren i skilje vilket till slut ledde till 11-7. En mycket mycket stark vändning av svensken som var uträknad vid några tillfällen. Sedan var det dags för Kristian Karlsson och han gjorde ingen i hemmapubliken besviken. Visserligen tappade han 6-2 i andra till 8-11 men i första, tredje och fjärde set var han överlägsen yngre broder Robinot, Alexandre, vilket innebar seger 3-1 för Karlsson och hemmaledning 2-1 i lagmatchen. Timo Boll säkrade sedan segern via 3-0 mot Gerell och han är bra, mycket mycket bra den gode Timo Boll!

Walter Wels vs Manekin Torun 3-0. Hemmalaget greppade halmstrået om fortsatt europacupspel via en 3-0 seger hemma mot Manekin Torun. De två första matcherna gick till skiljeset och det började med att Wang Jian Jun vände 1-2 i set till 11-4 i skilje mot tjecken Sirucek vilket innebar ledning för WW med 1-0. Italienaren Bobocica fortsatte sedan och ökade på till 2-0 för hemmalaget trots underläge 0-2 i set mot brassen Mazumoto. Sedan tog italienaren tre rakla set och skiljeset vanns med mycket knappa 13-11. Zsolt Petö fastställde sedan slutresultatet till 3-0 när han besegrade polacken Kulpa med samma siffror. Segern innebär alltså att WW har lite fördel gentemot MT inför sista omgången gällande tredjeplatsen i gruppen.

Tabellen: Dusseldorf 10 p, Chartres 8 p, Walter Wels 6 p och Manekin Torun 6 p.

Svenskkvoter: Pär Gerell 6-2, Kristian Karlsson 3-0 och Anton Källberg 1-1

Sista omgången i gruppspelet spelas 15-16/12.

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...