Analys slutspel, Champions League herrar.

 Lottningen till kvartsfinalspelet i både CL och ETTU-CUPEN cupen är genomförda och redaktionen skall försöka analysera samt tippa vilka lag som tar sig vidare till semi- och finalspelet på herrsidan i de båda cuperna och vi börjar med Champions Leagues kvartsfinaler!

Orenburg vs Eslöv. Tuffaste tänkbara lottning för svenskarna och även om Xu Hui är grymt bra tror vi det stjärnspäckade ryska laget blir för tufft för Eslöv. Vi tippar 3-1 respektive 3-0 till Orenburg där Xu Hui besegrar Ovtcharov hemma.

Saarbrucken vs Chartres. En mycket öppen och oviss kvartsfinal där tyskarna troligen får avvara Franziska i första matchen. Fransmännen, med svenske Pär Gerell i laget, går som tåget i Pro A och leder där serien klart. Tyskarna har det lite tuffare i sin liga men ligger på slutspelsplats även om Bergneustadt flåsar dem i nacken. Apolonia, som spelat bra i CL, Tokic som hittat tillbaka snabbt efter en dipp och Baum som är en kapabel men ojämn spelare skall alltså ta sig an Gerell, Monteiro som har kraftig pluskvot i Pro A samt svårslagne Gardos. Hmmm, efter lång, lång tvekan tippar vi Chartres till semi via 3-1 hemma och sedan vinner tyskarna med 3-2 på sin hemmaplan.

Pontoise vs Hennebont. Franskt möte där regerande CL mästarna från Paris utkant, Pontoise med svenske Mattias Karlsson, får ses som knappa favoriter mot svårlästa Hennebont. I denna kvartsfinal tappar Freitas inga matcher och även om Pitchford ångar på i ligan tror vi inte att han rår på portugisen i en kvartsfinal i Champions League. Detta innebär att herrar Karlsson, Flore och Stoyanov skall vinna en match av tre för att säkra semifinal platsen och redaktionen tror att både Karlsson och Flore fixar denna vinst på tredje positionen. Vi tippar 3-1 gånger två till Pontoises favör.

Dusseldorf vs Ochsenhausen. Tyskt stormöte mellan mesta mästarna, Dusseldorf med svenskarna Kristian Karlsson och Anton Källberg i laget, och Young Guns från Ochsenhausen. En på förhand knallhård fight där det dock på förhand känns som om Dusseldorf är lite favoriter. Detta baserar vi på att både Timo Boll och Karlsson varit mycket stabila så långt på innevarande säsong. Vi vet dock att både Calderano och Gauzy besegrat den tyske legenden tidigare och polacken Dyjas är i grym form för tillfället. Vi hoppas också att Karlsson är kvitt sin skada som plågat honom sedan EM, så att han kan prestera på högsta nivå vilket lär behövas för att hans Dusseldorf skall kunna ta sig till semi. Boll, Karlsson, Fegerl vs Gauzy, Dyjas och Calderano, där är trolig uppställning i nämnd ordning och efter många om och men, tror vi på Dusseldorf vidare till semi efter 3-2 borta och 3-1 hemma.

Orenburg vs Chartres i en semifinal och likt tidigare matcher med ryska björnen så tror vi inte att de förlorar mot Chartres heller. Vi säger två raka segrar för Orenburg, kanske 3-1 borta och 3-0 hemma.

Dusseldorf vs Pontoise i den andra semifinalen och Karlsson vs Karlsson samt Kristian Karlsson mot sin gamla klubb där han firade stora framgångar med 2 st ligatitlar och 2 st CL titlar under sina tre år i klubben. Om redaktionens tips håller, ja då har vi åtminstone minst en, ja kanske två svenskar i CL finalen. Oerhört svårtippat och känslan är att matcherna mellan Boll och Freitas blir avgörande. För tillfället känns Boll starkare, men det är långt kvar tills dessa matcher skall spelas, men det är precis nu som det skall tippas. Detta innebär att vi tippar tyskarna i final efter 2-3 och 3-1 i de båda matcherna.

Orenburg vs Dusseldorf i final och likt kvarts- och semifinal tippar vi klara segrar för omöjliga Orenburg. Vi säger två gånger 3-1 till Orenburg. Imorgon kommer tipsen till herrarnas kvartsfinaler i ETTU-Cupen!

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...