Resultat kvartsfinal 1 Champions League.

Under fredagskvällen avgjordes tre matcher i Champions Leagues kvartsfinalspel och den fjärde spelades igår torsdag. Hög klass på samtliga matcher och inga direkta superskrällar, men något överraskande stor seger, Pontoise vs Hennebont och en Xu Hui som besegrar världssexan Ovtcharov och hade världsfemman Mizutani på gaffeln men föll med 11-9 i skilje var väl det mest uppseendeväckande under de båda kvällarna. Även Saarbruckens klara bortaseger, utan två av sina bästa spelare får betecknas som en liten skräll. Resultat enligt nedan:

Hennebont vs Pontoise 0-3. Regerande mästarna avgjorde denna kvartsfinalserie redan i första matchen är vi ganska säkra på, att inte någon av Freitas, Karlsson eller Flore skall vinna en match i returen på hemmaplan om två veckor förfaller helt uteslutet. Mattias Karlsson gav Pontoise en drömstart och ledningen med 1-0 sedan han besegrat engelsmannen Pitchford med 3-1 i set. Karlsson var den klart bättre spelaren och segern var, som dubbelkamraten och namnen Kristian trodde vid en intervju, säker som amen i kyrkan. Att Mattias förlorade mot Pistej i landskampen två dagar före bekom inte Karlsson det minsta utan med stort självförtroende manövrerade han ganska enkelt ut Pitchford. Freitas spädde på sitt lags ledning till 2-0 då han besegrade taiwanesen Chen Chien An med 11-8 i skilje i en match som svängde hit och dit fram tills att Freitas kunde avgöra i skilje. Freitas är en mycket säker poängplockare för sitt lag, men forne juniorvärldsmästaren Chen Chien An tycks på väguppåt i form igen efter en ganska lång svacka. Tristan Flore stängde butiken och fastställde Pontoises seger till 3-0 sedan han slagit Quentin Robinot med 3-1 i set. Den gode Flore förlorar sällan eller aldrig mot sina jämnåriga fransmän, undantaget Gauzy givetvis. Pontoise kan därmed rikta in sig på en semifinal i CL vilket säkerligen glädjer spelare och ledning efter den knaggliga inledningen av ligaspelet i Frankrike.

Ochsenhausen vs Dusseldorf 3-2. Young Guns från Ochsenhausen såg till att Dusseldorf fick inkassera sin andra förlust för säsongen, även den första förlusten kom mot Ochsen och även då med siffrorna 3-2. Dusseldorf kom till spel utan en förkyld Kristian Karlsson, vilken inte med 100 %s säkerhet hade spelat helt kry, men med Anton Källberg för dagen uppsatt som två. Detta innebar att svensken började mot Calderano och Källberg gav sitt lag en flygande start då han vann matchen med 11-7 i skilje sedan han vänt underläge 1-2 i set. Det var en svängig match men där svensken var bättre när hans backhand stämde fullt ut, vilket den inte gjorde matchen rakt igenom. Starkt dock att hämta upp underläge i set till vinst i en så viktig match vilket tyder på att Källbergs nivå höjts återigen. Ställningen därmed 1-0 till Dusseldorf. I andra matchen möttes fransmannen Gauzy och Dusseldorfs ankare, Timo Boll. Återigen visade Gauzy att han inte räds någon spelare i Europa och via 3-1 i set kvitterade han till 1-1 i lagmatchen. Fransmannen vann i princip alla långa dueller och vid ett flertal tillfällen var det enorma backhands långt bak i hagen som inbringade poäng till hemmaspelaren. Dyjas mot Fegerl var nästa par ut och på förhand var detta nyckelmatchen. Fegerl vann första set 12-10 efter klar ledning hela setet och när han så gick fram till 10-7 i andra så såg det upplagt ut för Dusseldorf. Dyjas lyckades dock hämta upp underläget och vinna setet med 13-11 och kvittera till 1-1 i set. Efter denna vändning vek österrikaren ner sig totalt, man undrar ibland hur det är ställt med nerverna på Fegerl? I set tre och fyra var Dyjas totalt överlägsen och via sin vinst gav han Ochsenhausen ledningen med 2-1. Timo Boll tog sedan snabb revansch på sig själv genom att besegra Calderano med 3-1 i set och klara siffror. Boll var bättre i allt och ställningen var därmed 2-2 i lagmatchen. Gauzy mot Källberg skulle avgöra det tyska mötet och till slut stod fransmannen som segrare med 3-1 i set. Källberg vann första set 12-10 men sedan tog Gauzy över och vann de efterföljande tre seten ganska klart. Fördel Ochsen men inte alls omöjligt att Dusseldorf vänder på hemmaplan. Ochsen med Gauzy, Muramatsu och Dyjas i nämnd ordning och Dusseldorf med Boll, Karlsson och Källberg i nämnd ordning, där är redaktionens tips på uppställningar i returen.

Eslöv vs Orenburg 1-3. Vilka matcher han gör, Xu Hui! Som vi inledningsvis redan berättat om hans resultat, så visar han att han är en världsspelare och inget annat. Han gav sitt lag ledningen med 1-0 sedan han besegrat tyske Ovtcharov med 3-1 i set efter att ha varit chanslös i första men därefter visat tyske världssexan vart skåpet skulle stå. Inte ens i fjärde när Orenburgspelaren hade fem setbollar visade han minsta tecken på oro utan körde på och vann till slut det setet med 13-11. Robert Svensson vann första set mot japanen Mizutani, men sedan var det stopp och Mizutani gick ifrån och vann tre raka set i stor stil. 1-1 i lagmatchen. Samsonov ökade på Orenburgs ledning till 2-1 genom att besegra Kosiba med 3-1 i set. Kosiba kvitterade via 11-9 i andra till 1-1 i set men räckte sedan inte riktigt till även om fjärde set blev jämnt och slutade 11-9 tilll vitryssens favör. När sedan Xu Hui skulle möta Mizutani i fjärde matchen, ja då var det stundtals pingis på utomjordisk nivå! Mizutani inledde strålande, gick fram till 2-0 i set via klara setsiffror. Xu Hui reducerade via 14-12 i tredje till 2-1 och av bara farten vann han fjärde med 11-7. I avgörande set avlöste de makalösa bollarna varandra men värst var matchbollen vid 10-9 till Mizutani. Som Ni förstår vann japanen denna och fastställde därmed sin seger till 11-9 i skilje och sitt lags seger till 3-1. Men återigen, Xu Hui, vilken spelare Eslöv har!! Redaktionen är ganska säkra på att Mizutani spelar två i returen och därmed får dessa båda lirare mötas igen i Orenburg som match nummer två, missa inte detta. Orenburg lär besegra Eslöv igen och därmed ta sig till semifinal och om något europeiskt lag vill kunna utmana dem i CL kommande säsong kommer härmed ett tips: Värva Xu Hui!

Chartres vs Saarbrucken 1-3. Ett Saarbrucken utan Franziska, som vi redan visste, men också utan portugisen Apolonia, kunde lite överraskande för oss besegra franska ligaledarlaget Chartres med 3-1 på bortaplan. Tyske Baum gav sitt lag en drömstart då han via 3-0 i set och två gånger 12-10, set två och tre, besegrade svenske Pär Gerell vilket innebar bortaledning med 1-0. Tokic ökade på gästernas ledning till 2-0 då han i en mycket rafflande match besegrade Gardos med 13-11 i skilje. Slovenen hade ledningen med 2-0 i set, sedan reducerade hemmaspelaren till 2-1 i set men när Tokic ledde med 10-4 i fjärde så trodde nog alla, även österrikaren Gardos, att matchen var klar. Men, icke sa Nicke, via 8 raka bollar kvitterade Gardos till 2-2 i set via sina 12-10. Skilje blev sedan dramatiskt men till slut stod Tokic som segrare med 13-11. Kändes nästan som helt matchavgörande när Tokic till slut vann och detta visade sig också senare vara korrekt. Dock hann portugrisen Monteiro med att via tre gånger 11-7 reducera tyskarnas ledning till 2-1 då han besegrade oprövade Semenov. Stärkt av segern mot Gardos entrade sedan Tokic återigen hagen och denna gång ställdes han mot Gerell. Tokic fastställde Saarbruckens seger till 3-1 då han besegrade gerell med 3-0 i set, där set ett och tre vanns med 11-9. Tung dag för Gerell och co i Chartres men desto lättare för Tokic och co i Saarbrucken. Chartres får mycket, mycket svårt att vända detta i returen.

Returerna spelas 10/2-17

 

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...