Expertens analys, CL kvartsfinal, match 1 av 2:

UMMC-Düsseldorf

Düsseldorf är favoriter i denna match, men att de tar hem vinsten på bortaplan med 3-0 får ses som en mindre skräll. Timo Boll är ju övermänskligt bra även 2018 verkar det som. Kristian vann en mycket svängig match mot Shibaev där hans servar från forehandhörnet gav mycket resultat. Källberg som verkar gilla att möta Gacina vann återigen. Antons högstanivå är otroligt hög och den visade han i skilje genom att bomba in forehand efter forehand, plus att Gacina började skrida servarna både höger och vänster.

 

Roskilde-Fakel Gazprom

Denna match var mer väntad. 3-0 till det ryska laget. Ovcharov vann relativt stabilt mot Zhai. Denna har faktiskt haft matchboll i en tidigare match mot Ovcharov, vilket har gjort att han har fått åka till Düsseldoft och träna med tysken upprepade gånger. Den gamla legendaren Maze visar att han fortfarande kan spela fantastiskt bra, trots att han är kantigare än en sexhörning. Han hade setboll till ledning 2-1, men en missad retur och två turbollar från Jun avgjorde setet och sedan matchen. Sedan höll det på att bli en praktskräll i sista matchen, men Samsonov lyckades vinna med 11-9 i skilje tack vare en patenterad bh-drive på matchbollen.

 

Sporting-La Romagne

Portugiserna lyckades vinna denna match lite oväntat med 3-1. Wei Shihao, som är en av de bästa spelarna i Pro A vann första matchen mot Aruna med 3-1. La Romagne har inte bara en, utan två riktigt duktiga kineser i sitt lag, men Chen Tian Yuan hade en tuff dag på jobbet och förlorade båda sina matcher, mot Joao Monteiro och Aruna. Det är inte ofta han förlorar båda sina matcher. Den sista matchen vanns av Diogo Carvalho mot Brice Ollivier. Märkligt att de inte spelade med Crisan som normalt sett är en bättre spelare.

 

Ochsenhausen-Saarbrücken

Medan Ochsenhausen hade one man show med Calderano som tog två, gjorde Saarbrücken en riktig laginsats där Franziska, Baum och Tokic tog en match var. Apolonia blev krossad i första matchen mot Calderano och såg riktigt uppgiven ut i slutet av matchen. Det blev ett mycket lyckat byte då Tokic kom in istället för honom och avgjorde matchen. Två mycket jämna lag där det är väldigt öppet inför returmatchen. Det återstår att se om Ochsenhausen har fått tillbaka skadade Simon Gauzy till den matchen.

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...