Expertens analys, CL kvartsfinal, match 2 av 2:

Düsseldorf-UMMC

Düsseldorf behövde bara en seger för att gå vidare till semifinal, och det gjorde de relativt enkelt. Det började desto sämre dock då Anton förlorade överraskande mot Gacina som han vunnit mot flera gånger innan. Dessutom med väldigt stora siffror. Men sedan avgjorde säkerheten själv, Timo Boll, mot en vilt kämpande Shibaev med 3-2 och matchen var avgjord. Resten av matcherna saknade därmed betydelse, men värt att nämna är att Kristian vann mot duktiga japanen Yoshimura med 3-0.

 

Fakel Gazprom -Roskilde

Eftersom även denna match slutade 3-0 i förra matchen och det skiljer så pass mycket mellan lagen så blev det aldrig spännande. Det ryska laget körde över det danska som ställde upp utan Maze. Allan Bentsen var tillbaka i hetluften och visade prov på sin bollkänsla i flera långa dueller mot Mizutani, men räckte såklart inte till. Favoriterna Fakel Gazprom vidare till semifinal.

 

La Romagne-Sporting

På hemmaplan är det franska laget riktigt svårslagna och det kändes på förhand som att de skulle kunna vinna med 3-1 för att ta matchen till seträkning. Men så blev det inte, portugiserna levererade på ett imponerande sätt. Joao Monteiro började med att vinna än en gång mot Wei Shihao, nu med hela 3-0, och då var uppförsbacken lång för La Romagne. Deras andra kines, Chen, vann dock andra matchen mot Aruna efter underläge 1-2. Spiken i kistan satte dock Diogo Carvalho som vinner sin match än en gång från sin tredjeposition. Denna gång mot Crisan med 3-0 som får ses som en riktigt bra bedrift! Därmed var matchen klar, och till hemmapublikens stora ilska lämnade portugriserna WO i sina två sista matcher. Det är ett märkligt system att det blir betydelselösa matcher, och man kan säga vad man vill om att lämna WO, men Sporting är i alla fall vidare.  

 

Saarbrücken-Ochsenhausen

Inte första gången dessa lag möts direkt, och det blir alltid väldigt spännande och intressanta matcher. Saarbrücken spelade denna match med alla sina fyra spelare, men fick se sig besegrade med 1-3. Dyjas tog den första oerhört viktiga matchen mot Apolonia med 11-9 i avgörande set efter flera rykande hårda backhands. En annan som kan spela hårt med backhand är Calderano, men denna gång fick han se sig besegrad av Franziska som malde ner brassen. I den viktiga tredjematchen vann Muramatsu mot Baum, och sedan avgjorde Calderano mot Tokic i en riktig holmgång. Det var en oerhört sevärd lagmatch med många härliga bolldueller och mycket känslor. Roligt att detta unga Ochsenhausen är vidare till semi, och det utan skadade Simon Gauzy!

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...