Expertens Analys, CL Semifinal, Match 1 av 2:

Sporting-Fakel Gazprom 0-3:

En match där det ryska laget är storfavorit, som mot I princip alla lag. Men Sporting är starka på hemmaplan, kanske för att de chockar lagen med blå matta? Oerhört jobbigt att se på i alla fall… Första matchen blev en jämn tillställning där den evigt unge Samsonov mötte vilden Aruna. Man imponeras av dem av helt olika anledningar. Samsonov för att han är så otroligt bra i spelet nära nät, där han håller inne sina slag och spelar bollen i fel hörn på motståndaren för det mesta. Aruna däremot känns väldigt oslipad på de bitarna, men är en kämpa av högsta rang, och en forehand som inte går av för hackor. Det känns som en match som borde passa Samsonov bra, och han skaffade sig två matchbollar i fjärde set. Men Aruna kom tillbaka och vann det setet, men fick se sig besegrad i skilje med 7-11.

I de två sista matcherna var det ryska laget flera klasser större. Jun Mizutani slaktade Joao Monteiro med 3-0 och var mer aggressiv än vanligt. Dima Ovcharov besegrade Diogo Carvalho med samma siffror. Väntad vinst för Fakel Gazprom alltså.

 

Ochsenhausen-Düsseldorf 3-2:

Betydligt jämnare match på förhand, och förväntningarna infriades kan man säga. I första matchen ställdes Källberg mot Calderano. Matchen höll oerhört hög klass och Anton hade 10-8 i de båda första seten, men efter dem stod det 1-1. Det blev 3-1 till brassen efter att han tagit det fjärde setet enkelt. Andra matchen var mellan Boll och Gauzy. Historiskt sett har det varit jämna matcher där Gauzy gått segrande många gånger. Det gjorde han även den här gången, starkt eftersom han varit skadad en längre tid och inte varit tillbaka i matchspel så länge. Han var snäppet vassare än tysken i serve- och returspelet.

0-3 hade varit ödesdigert för Düsseldorf, men det såg onekligen ut som det skulle bli det. Dyjas hade ledning med 2-1 i set och 5-1 på Karlsson. Men Kristian är en vinnarskalle och vek inte ner sig, utan krigade sig tillbaka och vann till slut med 3-2 tack vare varierat spel och flera fina raka backhands. Sen visade Timo Boll varför han är världsetta när han slog Calderano som är i en magisk form för tillfället. Tysken stängde igen fullständigt i det avgörande setet där han vann 11-4.

I den avgörande matchen möttes Källberg och Gauzy, och där drog fransmannen det längsta strået i det avgörande setet. Det var en riktig servematch där de båda spelarna vann många poäng på att serva skopa kort i forehand. En mycket bra match av dem båda, och framförallt en otroligt spännande och välspelad lagmatch. Nu ser man fram emot returmötet!

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...