Expertens Analys, CL Semifinal, Match 2 av 2:

Fakel Gazprom-Sporting

Den här matchen var i princip klar redan på förhand. Det räckte för Gazprom att vinna en match, och det klarade de direkt genom att Mizutani vann mot Carvalho, som för övrigt gjort en riktigt bra insats i Champions League. Sedan fortsatte Samsonov genom att besegra Joao Monteiro med 12-10 i skilje efter att ha legat under med 0-2 i set och dessutom haft en matchboll mot sig i skilje. I sista matchen vann Liventsov mot okände Francisko Silva. 

 

Düsseldorf-Ochsenhausen

I den andra matchen var det desto mer öppet. I den första matchen började Gauzy bäst mot den evigt unge Timo Boll. Men tysken åt sig in i matchen och det såg ut som att Gauzy var lite tagen av stundens allvar i andra och tredje set. Det blev ett avgörande set där Timo var strået vassare och vann med 11-7. Då var det dags för Stefan Fegerl att äntra hagen, vilket han inte gjort många gånger i Champions League denna säsong. Han fick det dock svårt mot Calderano som växt ut till en jätte för Ochsenhausen. Fegerl började bäst och hade faktiskt setboll till 2-0, men brassen vann till slut med 3-1 i set. I den tredje matchen ställdes återigen Kristian Karlsson och Jakub Dyjas mot varandra. Och även denna gång var det Kristian som var den starkare. Skillnaden var att förra gången blev det en riktig rysare, denna gång var det slakt! 3-0, pang, bom och en oerhört viktig seger. Boll hade alltså chansen att avgöra matchen för Düsseldorf, men Calderano ville annat. Brassen är helt otrolig på att variera fart och skruv med hans backhandflipp, och är nästan omöjlig att slå i öppna dueller. Det var Calderano som var den starkare för dagen och vann 3-2 och gjorde den här matchen precis så spännande som man utgick från att den skulle bli. Inför den avgörande matchen var förutsättningarna att Düsseldorf skulle vinna matchen om det blev 3-0 eller 3-1, tack vare bättre bollar än Ochsenhausen, men blev det 3-2 eller förlust skulle Ochsenhausen vinna! Düsseldorf fortsatte att satsa på Fegerl som mötte Gauzy. På förhand en säker seger för fransosen sett till form och världsranking. Men österrikaren var helt plötsligt tillbaka i gammalt gott slag och blandade upp sitt fantastiska försvar med bra servar och riktigt bra forehandspel och tog hem matchen med 3-1! Vilken rysare! En riktig laginsats för Düsseldorf som alltså ställs mot Fakel Gazprom i finalen.

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...