Expertens analys, Champions League, FINAL:

Borussia Düsseldorf-Fakel Gazprom:

Två väntade lag i finalen. Det känns som att dessa lag är ett snäpp bättre än alla andra i Europa, och därför var det en otroligt spännande final vi hade att se fram emot, och den levde upp till alla förväntningar. I första matchen i Tyskland var det ankaret Timo Boll som var den stora matchvinnaren med sina två vinster med 3-1 över både Mizutani och Ovcharov. Han är läskigt bra och verkar ha ett stort mentalt övertag på framförallt japanen där han styr matchbilden konsekvent under i princip hela matchen. Och vilka bolldueller!

Kristian spelade som tvåa och hade en riktig rysarmatch mot Mizutani som gick till skiljeset. Han skaffade sig en matchboll vid 11-10 men kunde inte förvalta den och förlorade 11-13. I tredje matchen hade inte Anton så mycket att säga till om mot Samsonov som vann komfortabelt med 3-1. Därmed stod det mellan Kristian och Dima om vilket lag som skulle ta hem det, och där var det Kristian som var betydligt hetare! Han laddade på med bössan flera gånger om och vann med hela 3-0!

I returmötet gjorde Düsseldorf en rockad och satte in Fegerl som andreman, och vilken succé det skulle bli! Han gick in direkt och vann mot Mizutani med 3-1! När man då har en Timo Boll som är i det närmaste ostoppbar så kändes matchen nästan avgjord. Dima gjorde dock ett gott försök och hade bra lägen till att gå upp i ledning med 2-0, men Timos smarta slag i olika längd, fart och höjd gjorde att han vände på steken och vann 3-1.

I tredje matchen stod Kristian inte riktigt att känna igen, utan förlorade mot Samsonov med 0-3. Vitryssen gjorde dock en riktigt bra match och agerade vägg många gånger. Düsseldorf behövde dock bara två set till för att ta hem matchen, och föga överraskande tog Timo dessa två set, och även ett tredje mot Mizutani, och Düsseldorf är mästare i Champions League 2017/2018!!!

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...