Pingisligan omg 5:

  • onsdag, 23 november 2016
  • 986 gånger

Pingisligans femte omgång avgörs under dagarna tre och imorgon torsdag avslutas omgången med matchen Warta vs Falkenberg och sidan uppdateras efter denna match. Resultaten har hittills blivit som följer:

Österlen vs Eslöv 1-4. Bottengänget Österlen hade poängförhoppningar i skånederbyt mot suveräna Eslöv, ett Eslöv som fortfarande saknar ryggskadade Robert Svensson, som dock verkar vara i träning igen! Hemmalagets poängförhoppningar grusades dock trots Svenssons frånvaro. Engelsmannen McBeath, som visade fin form på SOC, gav hemmalaget en kanonstart genom att besegra i en hård femsetare där hemmaspelaren till slut vann med 11-7 i skilje efter att ha tappat en 2-0 ledning i set till 2-2 och i och med segern ledde Österlen med 1-0. Xu Hui återställde ordning ordningen och kvitterade till 1-1 genom att besegra fransmannen Bobillier i tre raka och raska set. Ungraren Kosiba, som inte imponerat så värst mycket inledningsvis, visade dock att formen är i antågande då han besegrade polacken Szymanski med 3-1 i set och därmed gav Eslöv ledningen med 2-1 i matcher. Xu Hui ökade sedan på gästernas ledning till 3-1 sedan han besegrat McBeath med 3-0 i set. Kosiba vände sedan för andra gången under kvällen 0-1 i set till seger 3-1 mot Bobillier och fastställde därmed regerande mästarnas seger till 4-1. Tilläggas bör också att unge Truls Möregårdh fortsätter att utvecklas i seniormiljö då han i en match som inte räknas till protokollet tog en meriterande seger mot duktige Szymanski. Eslöv mot SM guld och Österlen på efterkälken i botten i och med Kävlinges seger.

Kävlinge vs Söderhamn 4-2. En mycket viktig men också mycket överraskande seger för hemmalaget Kävlinge som besegrade topptippade hälsingarna Söderhamn. Hemmalaget som i några matcher haft mariginalerna mot sig hade inte samma oflyt denna gång. Stor segerorganisatör i Kävlinge blev nyförvärvet från Taiwan, Liao Chen Ting, som vann båda sina matcher. Dock var det veteranen Magnus Molin som satte nivån genom att i princip utklassa Anthony Tran i tre raka set och därmed ge hemmalaget ledningen med 1-0. Chen Ting ökade sedan på till 2-0 då han för oss överraskande besegrade Viktor Brodd med 11-8 i skilje. Brodd som visade upp mycket fin form i Stockholm under SOC där han pressade världssexan Ovtcharov i en match över sex set. Dock skall vi ha i åtanke! Chen Ting gick till final i U21 klassen under SOC efter flera meriterande segrar där dock japanen, känd från Rekord, Kenta Tazoe blev för svår, s¨taiwanesens båda segrar mot SUIF kanske inte är så överraskande som vi först tyckte. Nåväl, efter första pausen ryckte gästerna upp sig och både reducerade och kvitterade hemmaledningen. Först reducerade Hampus Nordberg till 2-1 genom att besegra AltMeister An Shu med 3-1 i set och sedan kvitterade Brodd till 2-2 när han slog Molin med 3-1 i set. Chen Ting satte åter hemmalaget i förarsätet genom att besegra Nordberg med 3-1 i set i en mycket jämn match där samtliga set avgjordes med två bollars mariginal. An Shu vände sedan 1-2 i set till seger 11-6 i skilje mot Tran och säkrade därmed Kävlinges överraskande seger mot Söderhamn till seger 4-2. Mycket viktig seger för hemmalaget i kampen om att undvika jumboplatsen och tung förlust för SUIF som har topplaceringsambitioner.

Halmstad vs Rekord 1-4. Det går tungt för hallänningarna HBTK och det flyter på för skåningarna Rekord kan man väl säga efter denna match resultat. Fransmannen Boulossa inledde med att ge Rekord ledningen med 1-0 sedan han besegrat Elias Ranefur med 11-5 i skilje sedan Rekordspelaren haft ledningen med 2-0 i set. Harald Andersson kvitterade sedan till 1-1 efter att ha räddat 8, åtta!, matchbollar i skilje för att på sin andra egna matchboll spika segersiffrorna till 20-18 i skilje mot tjecken Obeslo. Matchen var knallhård och hemmaspelaren hade 2-0 ledning i set innan Obeslo tvingade fram ett avgörande set. Matchen blev en riktig långkörare och får till viss del SJ´s förseningar emellanåt att verka ganska bleka. Efter första pausen var det Rekord för hela slanten! En halvkrasslig, förkyld, Simon Arvidsson hade inga som helst problem att ge gästerna ledningen med 2-1 genom att besegra Anders Eriksson med 3-0 i set. Obeslo tog sedan revansch på sin snöpliga förlust mot Andersson genom att vinna en femsetare mot Ranefur med 11-8 i skilje efter att Rekordspelaren haft 2-0 i set. Segern innebar Rekordledning med 3-1 i matcher. Arvidsson fick sedan äran att stänga butiken och fastställa slutresultatet till 1-4 genom att klart besegra Andersson med 3-1 i set. HBTK gjorde ett byte i sista pausen, in med Fabian Åkerström istället för Eriksson och Åkerström ledde en betydelselös match mot Boulossa med 2-1 i set när Arvidsson drog in matchbollen på Andersson. Som sagt, tungt, tungt för Halmstad medans Rekord kan ta sikte på en slutlig andraplats i tabellen.

Warta vs Falkenberg 2-4. Falkenberg vann på torsdagskvällen borta mot Warta i Excersishuset med 4-2 och tog därmed över serieledningen från Rekord. Fransmannen Ibrahima Diaw gav hallänningarna en smakstart då han besegrade göteborgarnas taiwanes Wang Wei Peng med 3-1 i set och klara siffror vilket innebar ledning för gästerna med 1-0. Franske veteranen Eloi kvitterade dock omgående till 1-1 efter att ha tappat första set mot Falkens thailändare, Paddan, men hemmaspelaren tog sedan tre raka set med klara siffror. I protokollet var det Alexander Franzen som gjorde att gästerna återigen tog ledningen med 2-1 i lagmatchen sedan han besegrat Wartas Hampus Söderlund med 12-10 i skilje. Franzen hade 2-0 i set men Söderlund gav inte upp, vilket han aldrig gör, kvitterade till 2-2 i set och sedan hade även hemmaspelaren två stycken matchbollar vid 10-8 i skilje. Franzen tog dock fyra raka poäng vilket innebar seger. Tidigare hade dock Paddan, överraskande, besegrat Wang Wei Peng med 3-1 i set och dessutom klara siffror vilket i protokollet innebar 3-1 i lagmatchen till gästande Falkenberg. Eloi reducerade till 2-3 sedan han enkelt besegrat Franzen med 3-1 i set. Stor matchvinnare för Erik Åhmans Falkenberg blev Ibbe som spikade segersiffrorna till 4-2 genom att besegra Söderlund i tre raka set. Falkenberg har två hemmamatcher kvar innan serien vänder och fortsätter laget såhär så lär de vara serieledare även efter sju omgångar. För Jarlebrants Warta väntar två tuffa matcher innan serien vänder, Rekord och Eslöv och för att göteborgarna skall kunna vara med och fightas om andraplatsen i sluttabellen krävs nog minst en seger på dessa två matcher.

Tabelltoppen: Falkenberg, Rekord, Eslöv och Warta

Tabellbotten: Kävlinge och Österlen

Pluskvoter som imponerar: Xu Hui 9-0, Obeslo 7-2, Brodd 7-2, Damien Eloi 5-1, Ibrahima Diaw 6-2, Arvidsson 7-3 och Franzen 6-3

Kvoter där man kräver mer: Nordberg 5-4, Wang Wei Peng 5-4, Andersson 5-5, Szymanski 4-5 och Söderlund 4-6

 

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...