Pingisligan omg 6:

  • tisdag, 06 december 2016
  • 984 gånger

Redaktionen har fullt upp med alla ligor som är igång och det är tufft att få grepp om svenska Pingisligan som inte spelar hela omgångar förrän 12:e januari 2017 vilket kan tyckas mycket tråkigt. Nåväl, tre av fyra matcher är spelade i sjätte omgången och den match som kvarstår är det intressanta mötet mellan Eslöv och Halmstad, men denna match spelas inte förrän 8:e januari 2017 och denna artikel uppdateras givetvis efter denna match. Resultaten av de tre matcherna som spelats i denna omgång är enligt nedan:

Rekord vs Warta 3-3. En match som spelades redan förra veckan och där topplaget Rekord tappade en 3-0 ledning vilket gör att poängtappet får ses som en Helsingborgsförlust. Tjecken Obeslo gav hemmalaget ledningen med 1-0 sedan han tappat första set mot taiwanesen Wang Wei Peng, men därefter vunnit tre raka set med klara siffror och därmed matchen med 3-1. Sedan ökade fransmannen Bouloussa på Rekords ledning till 2-0 genom att besegra landsmannen Eloi, lite överraskande för oss, med 3-0 i set där dock poängskillnaden höll sig till två bollar i två set och tre bollar i ett set till hemmaspelarens favör. När sedan Simon Arvidsson besegrade Hampus Söderlund i tre raka set och därmed gav helsingborgarna ledningen med 3-0 i lagmatchen, ja då trodde nog de flesta att Rekord skulle vinna lagmatchen. Eloi gav dock göteborgarna en strimma av hopp då han vände 1-2 i set till seger 11-9 i skilje mot Obeslo vilket innebar reducerad hemmaledning till 3-1. Söderlund var sedan riktigt illa ute mot Bouloussa, 0-2 i set och under 0-2 i tredje samt skadepaus på grund av skadad hand, men på något sätt lyckades Söderlund vända matchen till seger via minsta möjliga mariginal, 12-10 i skilje, till coach, tillika pappa Magnus stora glädje. Ställningen var därmed 3-2 till Rekord. Slutresultatet 3-3 fastställde Wang Wei Peng, när han mycket överraskande för oss, betvingade Arvidsson med 3-1 i set och därmed hade Rekord förlorat en poäng och Warta vunnit en poäng sett till matchens inledning. Båda lagen visar att de vill och kan vara med och fightas bakom omöjliga seriesuveränen, till slut i alla fall, Eslöv.

Söderhamn vs Österlen 4-0. Ett hemmalag som startat knaggligt mot bottengänget från Simrishamn visade sig vara en bra match för att hälsingarna skulle få tillbaka lite självförtroende! Hemmalagets bäste spelare såhär långt, Viktor Brodd, gav SUIF en pangstart då han enkelt besegrade namnen Görman med 3-0 i set vilket innebar hemmaledning 1-0. Hampus Nordberg ökade på till 2-0 genom att besegra engelsmannen McBeath med 3-1 i set och klara siffror, även om hemmaspelaren förlorade andra set, så var aldrig segern i fara. Pånyttfödde Simon Berglund, som har mycket hög kapacitet i sina bästa dagar, utökade SUIF´s ledning till 3-0 när han besegrade duktige polacken Szymanski med 3-1 i set, efter ledning 2-0 och tappat tredje set men sedan efter klar ledning i fjärde räddat setboll 9-10 och därefter tagit tre raka poäng och därmed spikat 12-10. Brodd fastställde sedan hemmasegern till 4-0 genom att besegra McBeath med 3-1 i set där hemmaspelaren vann första set knappt, förlorade andra men sedan var totalt överlägsen i de båda resterande seten vilket innebar over and out för de båda lagen. Söderhamn på väg uppåt i tabellen och om Österlen skall ha någon chans att undvika sista placeringen i tabellen, ja då måste Szymanski börja leverera omgående!

Falkenberg vs Kävlinge 4-0. Toppen mot botten slutade som det sig bör, det vill säga klar hemmaseger och Falkens coacher Åhman och Stålis (som varit sjuk tidigare i veckan, krya på Dig!) sover gott ytterligare en natt! Paddan inledde med en 3-0 seger mot Mattias Stenberg vilket innebar Falken ledning 1-0 i lagmatchen. Franske Ibbe utökade sedan hemmalagets ledning till 2-0 genom att besegra gästernas taiwanes Liao Chen Ting i en knallhård femsetare där segersiffrorna skrevs till 13-11 till Ibbes fördel, men där gästernas spelare hade två matchbollar, 10-9 och 11-10. Ofta, väldigt ofta, är det motgång för bottenkämpande lag i hårda och trängda lägen, vilket det även var denna gång för Kävlinge. När sedan nyförvärvet från Åsa, argentinaren Martinez, besegrade veteranen An Shu med 3-1 i set efter jämna siffror, ja då var det tung uppförsbacke för gästerna. Paddan vilade heller inte på hanen, förutom i de två första seten som han förlorade, men sedan laddade han om och vann tre raka set, varav skilje med 11-6 vilket innebar matchseger med 3-2 och lagseger med 4-0. Falkenberg är och förblir ett topplag i år men Kävlinge kommer att få med sig lite flyt till slut vilket gör att de enkelt håller undan för Österlen i kampen om sistaplatsen!

Eslöv vs Halmstad 4-0. Eslöv körde över Halmstad i den uppskjutna matchen från omgång sex på söndagseftermiddagen. Halläningarna fick vända hemåt med endast tre vunna set. Robert Svensson angav tonen direkt då han körde över Anders Eriksson i tre raka och raska set vilket innebar hemmaledning med 1-0. Xu Hui ökade sedan på Eslövs ledning till 2-0 genom att enkelt besegra Harald Andersson med 3-1 i set. Ungraren Kosiba gav sedan inte Elias Ranesjö en chans utan via 3-1 i set spädde Kosiba på hemmalagets ledning till 3-0. Robban Svensson fastställde sedan hemmasegern till 4-0 genom att vända 0-1 i set till 3-1 och klara vinstsiffror mot Andersson. Eslöv på väg mot toppformen medans HBTK fortfarande letar efter samma sak, framförallt då i Pingisligan då man har en spännande kvartsfinal i ETTU cupen vilket är mycket bra gjort.

Tabelltoppen: Falkenberg 10 p, Rekord 9 p, Eslöv 9 p och Warta 7 p.

Tabellbotten: Halmstad 3 p, Kävlinge 3 p och Österlen 1 p.

Bästa kvoter: Xu Hui 10-0, Brodd 9-2,Diaw 7-2, Obeslo 8-3, Eloi 6-2 och Arvidsson 8-4.

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...