Pingisligan omgång 7

  • torsdag, 22 december 2016
  • 1106 gånger

Sjunde omgången av svenska Pingisligan avslutades igår onsdag och nu är halva serien avverkad. En sak som förbundet och klubbarna bör tänka på är att försöka se till att omgångarna håller ihop och inte är utspridda som de är nu, det blir oerhört svårt att få någon helhet i det hela för de som försöker bevaka ligan och om både Frankrike och Tyskland klarar av att hålla omgångarna någorlunda intakt, ja då borde definitivt även Sverige klara av detta!! Resultat av sjunde omgången enligt nedan:

Falkenberg vs Söderhamn 1-4. Matchen spelades för nästan två veckor sedan och gästande Söderhamn visade att man är på gång igen efter en lite trevande start. Tre av fem matcher avgjordes i skilje och i två av dessa var SUIF starkast vilket också var matchavgörande. Brodd inledde med att vända 0-1 i set mot Franzen till vinst 3-1 i set vilket innebar bortaledning 1-0. Franske Ibbe kvitterade till 1-1 sedan han i en tät femsetsmatch besegrat Nordberg med 11-8 i skilje sedan spelarna följts åt i de fyra inledande seten där dock hemmaspelaren var i förarsätet från första set. Tran körde sedan över orutinerade Emil Bergström i tre raka set och därmed ledde SUIF med 2-1. Nordberg ökade på till 3-1 genom att besegra Franzen med klara 11-4 i skilje. Här ledde Nordberg med 2-0 i set men hemmaspelaren kunde komma tillbaka och kvittera till 2-2 för att sedan vara chanslös i skilje. Tran fastställde sedan slutresultatet till 4-1 genom att besegra Ibbe med 11-9 i skilje. Den gode Tran har skyhög kapacitet när det stämmer för honom och det visar han med besked genom denna seger. Båda lagen kommer att vara med och slåss om finalplatsen mot Eslöv senare på säsongen och SUIF, med Brodd som visar storform (10-2 i kvot) i spetsen väntar på att Nordberg, som nu har 7-5 i kvot, skall öka på sin pluskvot ytterligare för att sedan kunna utmana Eslöv på allvar om SM guldet.

Halmstad vs Österlen 4-0. Halmstad som hittills underpresterat å det grövsta i ligan, dock i kvartsfinal i ETTU-cupen vilket imponerar, gav inte bottenlaget från Simrishamn skuggan av en chans i sin seger, Österlen fickvända hem med endast en setvinst på fyra matcher. Harald Andersson inledde med att göra slarvsylta av Victor Görman, 3-0 i set och endast elva vunna bollar för Görman innebar 1-0 till HBTK. Fabian Åkerström,som brottats med skadeproblem, ville inta vara sämre utan körde över fransmannen Bobillier i tre raka och raska set vilket gav 2-0 ledning i lagmatchen för hemmalaget. Elias Ranefur, som tog två mycket imponerande segrar i cupen mot Istres, visade att formen sitter där. Ranefur gav inte duktige polacken Szymanski skuggan av en chans och via 3-0 i set ökade han på hemmaledningen till 3-0. I sista matchen tappade Andersson första set mot Bobillier, men tog sedan tre raka, även om fjärde var jämnt, 15-13 till HBTK spelarens favör, vilket innebar en solklar 4-0 seger för Halmstad och lite arbetsro för laget. Halmstad kan ta sikte uppåt i tabellen och Österlen ges små chanser att undvika sistaplatsen.

Kävlinge vs Rekord 0-4. Hemmalaget hade inte mariginalerna med sig denna gång heller, inte för att de kanske hade kunnat besegra Rekord, men de hade definitivt kunna fått med sig ett bättre resultat. Tjecken Obeslo gav Rekord ledningen på pappret sedan han besegrat An Shu med 11-8 i skilje. Rekordspelaren gick fram till klara 2-0 i set, men An Shu lyckades kriga sig till ett skilje genom två setvinster med två bollars mariginal. I skilje räckte dock inte veteranen till riktigt. 1-0 till Rekord. Fransmannen Bouloussa ökade på helsingborgarnas ledning till 2-0 genom att besegra Magnus Molin med klara 3-0 i set och där endast tredje set var jämnt, 13-11. Simon Arvidsson vände 0-1 i set till seger 3-1 mot Mattias Stenberg och detta innebar bortaledning med 3-0. Bouloussa fastställde sedan bortasegern till 4-0 genom att besegra An Shu med 12-10 i skilje. Här hade dock hemmaspelaren grepp om skiljeset med ledningar, men sista bollen avgör ju som bekant och den vann Rekordspelaren. Kävlinge kommer att besegra Österlen och kanske, kanske ta någon skrällpoäng om de har mariginalerna med sig någon gång. Rekord går till julvila som serieledare, vi tror dock att de kan få svårt att hålla undan för övriga lagen i kampen om de två första platserna innan serien är avslutad.

Warta vs Eslöv 1-4. Göteborgarna med reducerat lag, Jiang Chang Hong spelade igen och både Eloi och taiwanesen saknades vilket innebar att laget hade svårt att matcha bästa laget i Sverige. Ungraren Kosiba inledde med att besegra nämnde Chang Hong med 3-1 i set efter en jämn och tät match vilket innebar Eslöv ledning med 1-0. Xu Hui hade sedan lekstuga när han besegrade Magnus Månsson med 3-0 i set och därmed var Eslövs ledning 2-0. Hampus Söderlund reducerade sedan gästernas ledning till 1-2 genom att besegra Robert Svensson med 3-1 i set efter underläge 0-1 i set. Xu Hui fortsatte på sin inslagna väg och gav inte Chang Hong en chans i deras match där Eslövspelaren var totalt överlägsen i sin 3-0 seger. Eslövs ledning därmed 3-1 i lagmatchen. Svensson fick sedan äran att fastställa bortasegern till 4-1 när han besegrade Månsson med 3-1 i set där de tre inledande seten var jämna men där Svensson flög fram till 11-2 i fjärde. Warta behöver fullt lag för att kunna utmana de stora elefanterna och Eslöv är för bra för övriga lag i Sverige, i alla fall så länge Xu Hui finns med i laget.

En match återstår från sjätte omgången, nämligen den mellan Eslöv och Halmstad, och den spelas 8e januari 2017. Omgång åtta spelas 12e januari och då går, hör och häpna, samtliga fyra matcher samma kväll!! Det är dock tyvärr enda omgången i andra halvlek på ligan som gör det, förutom givetvis sista omgången då.

Tabelltoppen: Rekord 11 p, Falkenberg 10 p, Eslöv 9 p (6 matcher) och Söderhamn 8 p.

Tabellbotten: Kävlinge 3 p och Österlen 1 p.

Kvottoppen: Xu Hui 11-0, Viktor Brodd 10-2, Michal Obeslo 9-3, Simon Arviddson 9-4, Ibbe Diaw 8-3 och Damien Eloi 6-2

 

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...