Pingisligan omg 8.

  • torsdag, 12 januari 2017
  • 946 gånger

På torsdagskvällen spelades, hör och häpna, full omgång i Pingisligan!! Endast sista omgången spelas gemensamt av de som kvarstår, vilket även kritiserats här på hemsidan tidigare. På förhand två intressanta matcher samt två matcher där man trodde att bottenlagen skulle få stryk, men oj vad man bedrog sig, Österlen klarade 3-3 på bortabord mot Warta och var dessutom nära segern. De på förhand intressanta matcherna visade sig å ena sidan bli en stenhård fight, Falkenberg vs Rekord, och å andra sidan en klar seger för Söderhamn mot Halmstad. Nedan följer kvällens resultat:

Kävlinge vs Eslöv 1-4. Bottenlaget Kävlinge hade givetvis inte mycket att sätta emot bordtennisens svar på Bayern Munchen i Sverige, Eslöv. Dock tog hemmalaget ledningen, på pappret i alla fall,med 1-0 då taiwanesen Liao Chen Ting besegrade ungraren Kosiba med 3-1 i set. Samtliga tre setvinster för hemmaspelaren slutade med 11-9 vilket bevittnar att det var en jämn match. Xu Hui kvitterade i protokollet till 1-1 genom att besegra Magnus Molin med 3-0 i set. Robert Svensson ökade på protokollsledningen till 2-1 för Eslöv sedan han vänt 1-2 i set mot evigt fightandes An Shu till seger i de båda avslutande seten med 11-4. Xu Hui spädde på till 3-1 för ostoppbara Eslöv, nu genom att besegra Chen Ting med 3-0 i set. I första set vann Xu Hui med 11-1 för att sedan i de två efterföljande seten vinna med 15-13 och 13-11. Svensson fastställde sedan Eslövs seger till 4-1 genom att besegra Molin med 3-1 i set, även i denna match var Svensson totalt överlägsen sin motståndare i de två avslutande seten, som skrevs till 11-2 och 11-3. Eslöv stormar mot SM guld, Kävlinge har en nyckelmatch när de möter Österlen.

Söderhamn vs Halmstad 4-1. Ett på förhand jämnt möte där dock utvecklingen gjorde att den inte blev så jämn som den kunnat bli. Detta beror givetvis på Simon Berglunds mycket överraskande vinst mot Harald Andersson med 3-0 i set vilket verkligen satte hemmalaget i förarsätet. Om nu inte OM hade funnits, skulle det rent teoretiskt kunnat bli en jämn match med ett oavgjort resultat då Elias Ranefur i sin sista match hade ledningen mot just Berglund med 2-0 i set, men i och med Berglunds och övriga hemmaspelares segrar blev den matchen betydelselös. Viktor Brodd gav hemmalaget ledningen med 1-0 sedan han besegrat Ranefur med 3-0 i set där de två inledande seten var jämna för att sedan Brodd skulle mosa HBTK spelaren i tredje med 11-2. Segern innebar SUIF ledning med 1-0. Hampus Nordberg kunde sedan öka på hemmalagets ledning till 2-0 när han besegrade Fabian Åkerström i en jämn och svängig match, I skilje var dock Nordberg den klart starkaste och via 11-6 i skilje kunde hemmapubliken dricka kaffe i pausen med stora förhoppningar om hemmaseger. I andra omgången skedde två märkliga resultat, nåväl, ett i alla fall. Talang- men nyckfulle Simon Berglund överraskade redaktionens man å det grövsta då han ganska enkelt besegrade Andersson med 3-0 i set och det var endast i tredje set som Andersson var riktigt nära, det setet vanns av Berglund med 11-9. Kanske lossnar det för Berglund på allvar nu, han har redan presterat bra i de matcher han spelat i Pingisligan. Sedan var det dags för nästa lilla skräll, hemmalagets bäste spelare såhär långt, Brodd, tog sig an Åkerström men fick ge sig ganska klart även han, även om andra set avgjordes med två bollars mariginal. Åkerström seger innebar reducering till hemmaledning 3-1 i lagmatchen och därmed fanns en gnutta av hopp till poäng för halläningarna. Hoppet släcktes dock av Nordberg omgående som besegrade Andersson med 3-0 i set och klara siffror. Detta innebar att Söderhamn vann med 4-1 och då hjälpte det ju föga som vi skrev inledningsvis, att gästerna ledde sjätte och sista matchen. Söderhamn på väg mot toppen och Halmstad, ja, Halmstad, de är långt långt från toppen just nu.

Warta vs Österlen 3-3. Omgångens smällkaramell stod Österlen för då man lyckades knipa ett oavgjort resultat borta mot Warta, lägg därtill att hemmaspelaren Eloi stod för en makalös vändning i sin första match mot Szymanski, så förstår Ni att Österlen var mycket, mycket nära att besegra götebrogarna i deras hemmaborg, klassiska Excercishuset. Hampus Söderlund gav hemmalaget ledningen genom att besegra Bobillier med 3-0 i set efter jämna siffror. Sedan var det då matchen där Eloi vände underläge 0-2 i set mot Szymanski till seger 12-10 i skilje och därmed hemmaledning till 2-0. Noteras skall dock att Österlenspelaren hade en matchboll i fjärde set, han hade ledning 9-7 samt ytterligare en matchboll i skilje, då förstår Ni hur nära Simrishamnarna var segern i Götlaborg. Engelsmannen McBeath reducerade sedan hemmaledningen till 2-1 då han besegrade Magnus Månsson med 11-9 i skilje efter att ha vänt underläge 1-2 i set. Här skall vi dock o ärlighetens namn även nämna att Månsson hade ledningen 8-5 och och 9-8 i skilje och seger där för hemmaspelaren hade ju också givit annat slutresultat. Szymanski tog revansch på sig själv efter den snöpliga förlusten mot Eloi och besegrade Söderlund med 3-1 i set vilket innebar kvittering i lagmatchen till 2-2. Franske veteranen Eloi räddade ikväll sitt lag från förlust genom att besegra McBeath med 3-0 i set, där de två första seten var knallhårda och avgjordes med två bollars mariginal, fransosens seger innebar hemmaledning med 3-2. I sista matchen besegrade Österlens Bobillier Wartas Månsson med 3 gånnger 11-9 vilket fastställde slutresultatet till 3-3 i lagmatchen. En mycket överraskande poäng för Österlen och resultatet visar också att Warta är i behov av sin taiwanes.

Falkenberg vs Rekord 2-4. Toppmötet visade sig bli en knallhård fight över sex matcher och till slut var det Rekord som drog längsta strået. Segern innebär ett bra utgångsläge i tabellen med tre poäng ner till trean i serien vilket också ger redaktionens man en känga då han kanske inte trodde att helsingborgarna skulle behålla sin tätposition i tabellen. Fransmannen Bouloussa gav Rekord ledningen med 1-0 sedan han besegrat landsmannen Ibbe med 3-1 i set. En lite överraskande seger i vårt tycke. Paddan kvitterade dock omgående till 1-1 då hemmaspelaren besegrade duktige tjecken Obeslo med 3-1 i set där de två avslutande seten var knallhårda men där hemmaspelaren vid ledning 2-1 i set vann fjärde med 15-13 efter underläge 7-10. Simon Arvidsson såg till att gästerna återtog ledningen, nu med 2-1 sedan han besegrat Martinez med 3-0 i set där dock första och tredje set var jämnt, 11-9 till Arvidssons fördel. Obeslo tog sedan revansch på sig själv och utökade Rekords ledning till 3-1 genom att besegra Ibbe med 11-8 i skilje. Falken reducerade sedan ställningen i lagmatchen till 2-3 då Paddan tog sin andra skiljeseger för kvällen, denna gång mot Arvidsson där han vände 1-2 i set till 11-7 i skilje. Paddan båda segrar är lite överraskande för oss, då vi egentligen tycker att både Obeslo och Arvidsson är bättre än hemmaspelaren, men ikväll bedrog vi oss och hatten av för thailändaren! Bouloussa blev sedan stor segerorganisatör för Rekord då han vände 1-2 i set till seger 11-9 i skilje mot Martinez vilket fastställde gästernas seger till 4-2. I skilje låg fransmannen under med 8-6 och 9-8 men vog till slut tre raka bollar vilket innebar vild glädje för Mernstens grabbar i Rekord. Båda lagen lätt till slutspel och kanske, kanske är det så att det blir Rekord som tar andraplatsen efter omöjliga Eslöv i sluttabellen!?

Tabelltoppen: Eslöv 13p, Rekord 13p, Söderhamn10 p och Falkenberg 10p.

Tabellbotten: Kävlinge 3p och Österlen 2p

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...