Expertens analys, Pingisligan omg 8

  • lördag, 14 januari 2017
  • 1057 gånger

Falkenberg - Rekord 2-4

Viktigt möte för kampen om andraplatsen i serien. Rekord tog initiativet i början på matchen, men till slut var det mycket nära ett oavgjort resultat. Stor matchvinnare i Rekord blev Mehdi Bouloussa. Till skillnad från denna sidas administratör varnade jag för "Paddan" redan i den första analysen, att han skulle bli en obehaglig överraskning för många i serien. Nu vann han mot båda toppspelarna Simon Arvidsson och Michal Obeslo. Hans medspelare kammade dock noll i denna match trots jämna matcher.

 

Kävlinge Eslöv 1-4

Storfavoriterna Eslöv är nu igång på allvar. Med Robert Svenssons återkomst ger det laget den stabilitet och trygghet som gör det mycket svårt för övriga lag att ens tänka på poäng. Det skulle vara om man kan vinna båda mot Daniel Kosiba som underpresterat hittills i serien. Nu inledde han med att förlora mot, i och för sig duktige, Liao i Kävlinge. I övrigt i matchen kan konstateras att An Shu hade ledning med 2-1 i set mot Svensson. Eslöv nu i serieledning för att stanna där.

 

Warta - Österlen 3-3

Viktig poäng för Österlen i bottenkampen och ger lite råg i ryggen inför den förmodade avgörande matchen i nästa omgång mot Kävlinge. Warta kom till spel med Magnus Månsson. En gammal kämpe och trotjänare som när han träffar rätt fortfarande kan vinna matcher på hög nivå. Nu blev det inte så denna gång, men nära var han då han förlorade först efter 9-11 i skiljeset mot David McBeath. Eloi vann sina matcher igen för sitt Warta. Men är det inte ett svaghetstecken för serien att han börjar springa iväg kvotmässigt som en av seriens bästa spelare.

 

Söderhamn - Halmstad 4-1

Det flyter på bra nu för Söderhamn medan det går betydligt tyngre för Halmstad. I matchens första omgång vann Simon Berglund klart med 3-0 mot Harald Andersson. Och det är en match Halmstad måste vinna för att ha poängchans eftersom Söderhamns Hampus Nordberg och Viktor Brodd är mycket stabila och hör till seriens bättre spelare. Saknaden av Mattias Karlsson är stor i Halmstad.

 

"Omgångens"

 

"Grovarbetare"  

Tickan som enligt Hallands Nyheter skall ha "blåstället" på sig på träningarna kommande veckor.

 

"Matchvinnare"

Rekord Mehdi Bouloussa som hittade lämpligt tillfälle att för första gången vinna båda sina matcher.

 

"Överraskningar"

Delad utnämning dels till Österlen som tog chansen när den uppenbarade sig, dels till Simon Berglund som gör det bättre och bättre och nu en imponerande vinst mot gamla klubbkamraten Harald Andersson

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...