Pingisligan omg 9.

  • tisdag, 17 januari 2017
  • 974 gånger

Tyvärr är det slut på gemensamma omgångar i Pingisligan, förutom då sista omgången. Två av matcherna spelades igår kväll och de återstående två matcherna spelas kommande vecka på måndag och tisdag. Sidan uppdateras efter dessa båda matcher, 23/1 Halmstad vs Warta och 24/1 Rekord vs Söderhamn. Matchen mellan Rekord och Söderhamn ligger på en mycket märklig dag, tisdag 24/1 i Helsingborg vilket är samma dag och tid som Sverige tar sig an Slovakien i EM kvalet i Falkenberg. Även om spelarna i de båda topplagen inte är uttagna till EM kvalet känns det mycket märkligt att spela matchen samma tid och dag! Resultat från gårdagen:

Eslöv vs Falkenberg. Hemmalaget ordinarie och gästerna utan Franzén och eller Martinez vilket gjorde att unge Emil Bergström spelade och ställdes mot övermäktigt motstånd. Robert Svensson inledde med att köra över nämnde Bergström i tre raka och raska set vilket innebar 1-0 till hemmalaget. Xu Hui gjorde även han processen kort när han besegrade Ibbe med 3-0 i set vilket innebar Eslövledning med 2-0. Falkenberg reducerade och kvitterade i den andra spelomgången, först vände Paddan 0-2 i set mot Kosiba till seger 11-9 i skilje vilket innebar 2-1 i lagmatchen. När sedan Ibbe besegrade Svensson med 11-5 i skilje var det kvitterat till 2-2 i lagmatchen. Xu Hui gav Eslöv ledningen med 3-2 (på pappret i alla fall) då han besegrade Paddan med 3-1 i set. I tredje set räddade Falkenbergsspelaren en matchboll vid 9-10 för att sedan vinna det med 12-10 och i fjärde set gasade Xu Hui på från början vilket innebar 11-3 och vinst. På det andra bordet gav inte Kosiba den, i sammanhanget mycket orutinerade, Bergström en chans utan vann med 3-0 och klara siffror vilket alltså fastställde slutresultatet till 4-2 för Eslöv.

Österlen vs Kävlinge 4-2. En oerhört viktig match i bottenstriden som slutade med hemmaseger 4-2. Hemmalaget visade gryende form i förra omgången då man knep poäng mot Warta samtidigt som Kävlinge varit nära att nypa poäng i andra matcher vilket gjorde matchen svåranalyserad på förhand. Polacken Szymanski gav hemmalaget en kanonstart då han besegrade veteranen An Shu med 3-1 i set. Det fanns till och med möjlighet för hemmaspelaren att stänga matchen redan i tredje set då han hade både 10-9 och 11-10 för en 3-0 seger innan An Shu vann det setet med 16-14. I fjärde och sista set vann hemmaspelaren med klara 11-4 vilket innebar hemmaledning 1-0. Kävlinges Liao Chen Ting såg till att det blev 1-1 i lagmatchen när han besegrade engelsmannen McBeath med 3-1 i set där de tre inledande seten avgjordes med två bollars mariginal medans fjärde slutade med 11-8 i Chen Tings fördel. Fransmannen Bobillier vände sedan 0-2 i set mot Magnus Molin till seger 11-5 i skilje. I den här matchen var det Molin som hade lite läge att stänga till seger 3-0 då han i tredje set ledde med både 8-6 och 9-7 innan hemmaspelaren tog fyra raka och vann med 11-9. Till skillnad mot Szymanski i inledningsmatchen kunde alltså inte Molin hålla undan till seger utan Bobilliers seger innebar hemmaledning med 2-1. Chen Ting tog sin andra seger för kvällen och såg till att kvittera hemmaledningen till 2-2 då han besegrade Szymanski med 11-9 i skilje efter ledning 2-0 i set. Även i denna match hade Kävlinges spelare lite läge för en 3-0 seger då han ledde tredje med 7-5, 8-6 och 9-7 innan Szymanski vann det setet med 12-10. Fjärde set vann hemmaspelaren med 11-9 sedan han lett med 10-6 och i skilje var det sedan Chen Tings tur att nästan tappa stor ledning då även här 10-6 blev 11-9 till slut. I den sista omgången var det hemmalaget som vann båda matcherna, först vann Mc Betah med 3-0 över Molin vilket innebar 3-2 till Österlen och sedan spikade Bobillier slutresultatet till 4-2 genom att besegra An Shu med 3-0. Matchen var dock knallhård i de två sista seten, hemmaspelaren vann första 11-4, i andra räddade Bobillier en setboll vid 11-12 innan han på sin tredje setboll drämde in 14-12. Tredje set blev det andra setet likt, det vill säga jämnt och knallhårt, även här räddade Bobillier setboll, denna gång vid 10-11 men på sin andra matchboll fastställde han sin 3-0 seger via 13-11 till inringde coachen Almbulas stora glädje på bänken. Segern innebar att Österlen är förbi Kävlinge i tabellen och numera lämnat över den förhatliga sistaplatsen i tabellen till sina motståndare. 

Halmstad vs Warta 4-1. Debut i Halmstad för kinesiska nyförvärvet Han Chuangxi och med denne, till synes duktige kines i laget, fick även Harald Andersson lite arbetsro vilket speglades i den mycket viktiga hemmasegern med 4-1 där både Han och Andersson tog två segrar vardera. Det började med att Han besegrade veteranen Eloi med 3-0 i set, där dock den franske oldtimern hade både ledning och setboll i andra set, men där ändå hemmalagets kines till slut vann setet med 12-10. Premiärsegern för nyförvärvet innebar hemmaledning 1-0. Harald Andersson spädde på till 2-0 för hemmalaget genom att besegra Wang Wei Peng med 3-1 och klara siffror. Hampus Söderlund gav göteborgarna lite hopp genom att reducera hemmalagets ledning till 2-1 i lagmatchen sedan han besegrat Fabian Åkerström med 3-1 i set och klara siffror. Han fortsatte dock på inslagen väg och via 3-1 mot taiwanesen Wang Wei Peng, också detta klara siffror, såg han till att ta sina två matcher i sin debut och därmed utöka hemmalagets ledning till 3-1. När sedan Andersson besegrade Söderlund med 3-1 i set, ja då var den efterlängatade hemmasegern ett faktum, 4-1 står det i historieböckerna och halläningarna kan så smått börja planera framåt för slutspel. När Andersson på sin sjätte setboll i andra set kunde gå fram till 2-0 i set mot Söderlund, ja då kunde inte Wartaspelaren längre stå emot Andersson som i tredje set stängde butiken via 11-6. Kinesen Han imonerade och tog två segrar för Halmstad, men än viktigare för framtiden var kanske att kapable Harald Andersson kan spelar mera avslappnat och utan press att behöva vinna sina matcher, vilket i sin tur kanske leder till att han just gör det, vinner sina matcher. Halmstad på väg uppåt i tabellen och det mesta lutar just nu att Warta slutar på en sjätteplats då serien är slut.

Rekord vs Söderhamn 4-1. Drygt en vecka efter att nionde omgången inleddes slutfördes samma omgång ikväll, dessutom på samma dag som landslaget spelade EM kval i Falkenberg, med toppmötet mellan Rekord vs Söderhamn. En på förhand oviss match, men där hemmalaget verkligen visade att man vill vara med och fightas om SM guldet i år. I och med segern känns det också som att helsingborgarna kommer att sluta tvåa i grundserien då tre segrar på fem matcher är det som krävs. Rekord har bland annat kvar att möte Österlen, Kävlinge och Warta och dessa tre matcher slutar med seger tippar redaktionens man för svenska Pingisligan. Fransmannen Bouloussa gav hemmalaget ledningen med 1-0 genom att besegra Simon Berglund med 3-1 i set. Simon Arvidsson ökade på till 2-0 genom att besegra Hampus Nordberg med 3-0 i set där Arvidsson räddade två setbollar i tredje för att till sist vinna det setet med 14-12. Michal Obeslo besegrade Viktor Brodd med 3-1 i set. I fjärde set ledde Brodd med 9-3 och 10-7 innan hemmaspelaren på sin tredje matchboll fastställde sin seger som också innebar 3-0 till Rekord i lagmatchen. Nordberg gav sedan SUIF lite hopp genom att besegra Bouloussa med 11-9 i skilje sedan söderhamnaren vänt stort underläge i skilje, 3-8 blev 10-8 och till slut då 11-9. Dock blev glädjen kortvarig då Arvidsson besegrade inbytte Anthony Tran, kom in istället för Brodd, med 3-0 i set i en match där de två första seten var jämna men där tredje rann iväg till hela 11-4 till hemmaspelaren vilket innebar fastställt slutresultat 4-1 till Rekord. Strong seger av Rekord vilket som redan sagts, bäddar för en andraplats i tabellen, och Söderhamn får inrikta sig att behålla tredjeplatsen i tabellen.

Tyvärr är tionde omgången utdragen över dryga två veckor och är inte ens fulländad före omgång elva spelat tre av fyra matcher. Vi har poängterat det förut, men gör det igen: Det måste finnas lösningar där omgångarna inte skall behöva ligga utspridda över så lång tid, andra ligor klarar det och då borde även Pingisligan klara av detta!

Tabellen: Eslöv 15 p, Rekord 15 p, Söderhamn 10 p, Falkenberg 10 p, Warta 8 p, Halmstad 7 p, Österlen 4 p och Kävlinge 3 p.

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...