Expertens analys, Pingisligan omg 9.

  • torsdag, 26 januari 2017
  • 1056 gånger

Eslöv - Falkenberg 4-2

Förra mötet lagen emellan skrällde Falkenberg och besegrade Eslöv. Nu kunde dom inte upprepa den bedriften och även om resultatet blev jämna 2-4 så räckte inte Falkenberg till denna omgång. Xu Hui lägger inte gärna någon match och är helt enkelt överlägsen alla andra spelare i serien. "Paddan" fortsätter att göra bra insatser. Nu med vinst mot kapable Daniel Kosiba. Starkt också av Diaw att vinna mot Robert Svensson.

 

Österlen - Kävlinge 4-2

Oerhört viktig match i bottenstriden och tvunget för Österlen att ta poäng. Nu tog man inte bara en, utan båda poängen, mot bottenkollegan Kävlinge. Störst bidrag till detta gav Loic Bobillier som vann båda sina matcher och lagen bytte plats i tabellen. I Kävlinge tog Liao Chen-Ting sina matcher, men fick dålig hjälp av sina lagkamrater Molin och An Shu. Framförallt vid ställningen 2-2 kunde inte någon av dem hota sina motståndare McBeath respektive Bobillier.

 

Halmstad - Warta 4-1

Med ett nyförvärv från Kina startade förmodligen Halmstad sin marsch uppåt i tabellen. 2 klara segrar redan i sin debutmatch för Chuan Xi Han mot bra motstånd innebär att det är en klasspelare. I alla fall i Pingisligan. Nu får Halmstad efterlängtad stabilitet i avslutningen av serien och inför slutspelet. Warta som startade serien bra har på de senaste 5 matcherna "bara" spelat två oavgjorda, men är farliga för vilket lag som helst förutom Eslöv då.

 

Rekord -  Söderhamn 4-1

Simon Arvidsson ledde sitt lag till vinst och avgjorde därmed kampen om andraplatsen trots att 5 omgångar återstår. Stabila segrar för Simon mot Hampus Nordberg och Anthony Tran. När dessutom Michal Obeslo kunde besegra Viktor Brodd blev det till slut ganska enkel hemmatriumf. Hampus tog Söderhamns enda seger genom att i en jämn match slå Mehdi Bouloussa med 2 bollars marginal i avgörande set. I nästa omgång blir det seriefinal mellan Rekord och Eslöv. Båda lagen med 5 poängs marginal till närmaste konkurrenter.

 

"Omgångens"

 

"Viktigaste"

Österlens vinst mot Kävlinge. Nu hålls den kampen vid liv förmodligen ända till sista omgången.

 

"Överraskning"

Loic Bobillier som prickade in 2 segrar när det var som allra viktigast.

 

"Nyförvärv"

Chuan Xi Han. Att direkt vinna 2 matcher tyder på att det är en bra spelare. Halmstad kommer att ta de flesta poäng som återstår och blir farliga i slutspelet om också Harald kommer igång på allvar.

 

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...