Expertens analys, Pingisligan omg 1.

  • torsdag, 28 september 2017
  • 527 gånger

Pingisligan 17/18 Omgång 1:

Så var då Pingisligan igång igen. Första omgångens matcher slutade alla oavgjort, 3-3. Är det en första indikation på att serien är väldigt jämn? Nej det kommer att så småningom utkristallisera sig olika nivåer i serien. Halmstad och Eslöv kommer att göra upp om seriesegern och Ängby/Spårvägen kommer att få det svårt att undvika sistaplatsen och får i första han inrikta sig på Warta och Kävlinge för att återkomsten till högsta ligan inte skall bli ettårig. Platserna 3-5 blir då över till Söderhamn, Rekord och Falkenberg.

Intressant från första omgången att titta lite extra på nya, nygamla eller spelare i ny miljö. Både Söderhamns Yun Minghui och Ängby/Spårvägens Satoshi Aida började sina premiärmatcher med att komma under med 2-0 i set mot Truls Möregårdh respektive Anders Eriksson. Säkert något tagna av stundens allvar redde dock båda upp situationen och kunde vända till vinst för att sedan i andra matchen vinna enklare. Hur bra dessa spelare står sig får vi reda på efterhand. Bättre värdemätare kommer framöver.

Chang Hong är tillbaka i Warta och spelade 1-1 med sig själv. Förlusten kom mot ett annat nyförvärv i Rekord Ioannis Sgouropoulos. Den unge grekens seger var den största i hela omgången och räddade det oavgjorda resultatet för Rekord. Säkert en skön vinst som ger arbetsro på träningen framöver. Samma sak gäller David Mc Beath i Kävlinge. En som inte är lika nöjd med sin debut i ny klubb måste vara Ibrahima Diaw i Halmstad som inte fick mycket att stämma i någon av sina matcher som vi kunde se på webbsändningen. En annan spelare som inte kom upp i normal nivå var Michal Obeslo. Det måste vara ovanligt att han förlorar båda sina matcher under tidigare år i Pingisligan.

Årets Pingisliga innehåller några nyheter som att det bara är 1 paus vilket möjliggör byte av alla 3 spelarna. Något som användes av några utav lagen. Hur det tänks på lagledarbänken avgörs av vilket lag och vilken 4:a man har att sätta in. En annan förändring är spel med många bollar. Spontant kändes det att matchtempot blev högre och när domare och spelare blir vana med samspelet kan det bli bra. Båda nyheterna syftar till att korta den totala matchtiden. Och visst kändes det som att det syftet uppnåddes i en omgång när alla matcherna spelades ut.

Till sist hade det varit intressant att få veta hur många som tittar på webbsändningarna.

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...