Expertens analys, Pingisligan omg 2.

  • fredag, 13 oktober 2017
  • 1271 gånger

Analys Pingisligan omgång 2

Största enskilda överraskningen i Pingisligans andra omgång var Mc Beaths två vinster för sitt Kävlinge uppe i Söderhamn. Synd då att lagets bästa spelare Liao inte var med. Det hade varit läge att knipa en eller möjligen båda poängen i den svåra bortamatchen. Hursomhelst imponerar Mc Beath´s segrar mot Brodd och Yan.

Om den bäste spelaren i Pingisligalagen inte finns med i uppställningen av någon orsak förändras lagets kapacitet avsevärt. Så är det för alla lag och huruvida lagen kan ha sin bästa spelare med avgör troligen vilken placering man får i tabellen när grundserien färdigspelats. Halmstad tappade poäng i förra omgången när Mattias Karlsson var frånvarande i Stockholm och nu alltså Kävlinge i Söderhamn. Men Bengan boys trodde kanske inte innan att Mc Beath skulle vinna 2 matcher,

I det förmodade toppmötet mellan Halmstad och Rekord blev resultatet 3-3. Här kan man fundera på om Rekord ”vann” uppställningen. Simon Arvidssons placering i laget var nog för att undvika Mattias Karlsson och därigenom öka hans möjligheter att ta två segrar. Så blev det också efter vinster mot Diaw och Ranefur. Sedan behövdes bara en matchvinst till för oavgjort vilket Obeslo klarade av redan i den första omgången genom att vinna med 3-0 mot Ranefur och därigenom ge Ioannis chansen att fixa båda poängen i sista matchen mot Diaw. Nu lyckades inte detta utan Diaw tog sin första seger i årets pingisliga.

Eslöv och Warta vann i denna omgång planenligt mot Falkenberg respektive Spårvägen/Ångby. Noterar att belgaren Vostes gjorde debut i Warta och vann båda sina matcher där segern mot Aida överraskar lite. Och att Truls Möregårdh vann sin första match för säsongen. Det kommer flera.

I nästa omgång redan på måndag och tisdag nästa vecka blir det tidig seriefinal mellan Eslöv och Halmstad. Här ser vi fram emot mötet mellan seriens giganter Xu Hui och Mattias Karlsson. Utgången i den matchen kommer sannolikt att avgöra fördelningen av poängen.

Till sist bör alla matcher starta 18.30 för att underlätta olika mediers rapportering under samma kväll som matchen spelas.

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...