Expertens analys, Pingisligan omg 3:

  • onsdag, 18 oktober 2017
  • 1219 gånger

Experten i svenska Pingisligan levererar efter varje hel spelad omgång, nu får vi bara hoppas att "tysken" dock inte Antoine vaknar till liv efter sitt ide också. Här kommer Expertens Analys av Pingisligan omg 3, så håll tillgodo!

Analys Pingisligan omgång 3:

Av måndagens matcher blev det en rejäl skräll då Ängby/Spårvägen plockade båda poängen av Söderhamn. Att Daniel Schaffer vinner två matcher (båda med 13-11 i skilje) är inget annat än en sensation. Samtidigt tar Sebastian Loso sin första vinst i elitserien genom att besegra Yan. Denna vinst betyder oerhört mycket för stockholmarna. Tillsammans med poängkapet mot Halmstad i inledningen ger det detta naturligtvis självförtroende och ett större hopp om att kunna kriga sig kvar i högsta divisionen.

Samtidigt som Ängby/Spårvägen överraskar positivt har Kävlinge hamnat i tidig knipa. Detta mycket på grund av att deras Taiwanes inte varit tillgänglig för spel de två senaste matcherna. Nu kunde Warta enkelt vinna med 4-0 (utan Vostes) och ligger i tabellens topp efter 3 omgångar och 4 poäng före just Kävlinge som är en konkurrent om den åtråvärda slutspelsplatsen. När serien summeras kan denna match ha varit en så kallad 4-poängsmatch när det gäller placeringen inbördes mellan dessa 2 lag.

Helsingborgslaget Rekord vann på hemmaplan över Falkenberg. Skall Falkenberg bli ett lag på den övre halvan i serien krävs nog Att ”Paddan” och Alexander Fransén börjar leverera lite bättre. I Rekord verkar Simon Arvidsson just nu stabil och parkerar i topp gällande matchkvot. Malte Möregård fick göra debut i Pingisligan och det krävs nog fler matcher innan han blir varm i den nya seriedressen.

Tisdagens toppmatch mellan Eslöv och Halmstad slutade i hemmafavör trots att Mattias Karlsson relativt enkelt avfärdade Xu Hui. I stället klev Robert Svensson fram och räddade båda poängen till Eslöv genom att vinna sina matcher mot Diaw och Ranefur. Men det behövdes 1 match till och den tog Truls mot Diaw med minsta möjliga marginal. I Halmstad tror jag Elias Ranefur går mot en bra säsong. Han har inte börjat så övertygande men det känns som att det kan lossna för honom och då kommer Halmstad att avancera i tabellen.

Till sist, kan Mattias Karlsson´s nolla, i förlustkolumnen hålla länge?

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...