Expertens analys, Pingisligan omg 4

  • tisdag, 24 oktober 2017
  • 1309 gånger

Analys Pingisligan omgång 4:

Warta – Eslöv 3-3. Hur skall man kunna analysera detta? Xu Hui lägger sina 2 matcher mot Månsson och Chang Hong. Det hör verkligen inte till vanligheterna och jag undrar om det har hänt tidigare i grundserien. Lagledaren och förbundskaptenen Peter ”Pidde" Andersson lät meddela att Hui ligger efter med träningen på grund av problem med en fot. Men jag trodde att han i princip kunde väckas mitt i natten och utan någon vidare träning vinna sådana här matcher. Nu var det i stället Kosiba som räddade ena pinnen åt Eslöv genom sina 2 vinster. Warta i topp efter 6 omgångar är mycket överraskande.

Falkenberg kunde på hemmaplan besegra Ängby/Spårvägen med 4-1. Ett mer normalt resultat i en liga som börjat med många skrällar både som lagresultat och individuella matcher. ”Paddan” gjorde här en grym vändning mot Aida efter att ha förlorat de båda första seten och sedan kommit i kraftigt underläge i tredje. Skön seger för hallänningarna och som lagledare Åman uttryckte det lite lugn och ro under träningen i det månadslånga serieuppehållet.

Rekord bortavann med knapp marginal uppe i Söderhamn. Simon Arvidsson blir alltmer stabil på en hög nivå och fick glädjen att slå in matchbollen mot Viktor Brodd. Den matchen var på förhand en nyckelmatch och kom nu först i avslutningen eftersom båda lagen valt att ställa sina bästa poängplockare som trea i respektive lag. Undrar hur lagledningen tänkte här och om något av lagen kände att det blev en fördel. I så fall borde det gynnat Rekord om det var så att Söderhamn ville hålla undan Brodd från Arvidsson. Betydande för matchutgången var även Malte Möregårdhs vändning efter underläge 0-2 mot Simon Berglund.

Även Kävlinge satte sin bästa spelare Liao som trea i laget för att undvika Mattias Karlsson. Nu var även Karlsson trea i sitt Halmstad och en nyckelmatch skulle spelats mellan dessa i sista omgången. Nu blev det inte så då Mattias redan i inledningen överraskande förlorade till Mc Beath som nu lägger skalperna på hög och hans Kävlinge avgjorde till 4-1 genom Magnus Molins vinst över Anders Eriksson. Halmstad har det jobbigt att få till det i inledningen och behöver få igång en 3:a i laget. Kanske att Fabian Åkerström kan bli lösningen om han får vara frisk och kry och träna på i det serieuppehåll som nu följer.

Till sist är serien oväntad jämn efter 4 omgångar och det lär bli strid om de flesta placeringarna långt in i säsongen vilket är kul för oss som följer den från sidan.

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...