Expertens analys, Pingisligan omg 5:

  • tisdag, 21 november 2017
  • 1272 gånger

Analys Pingisligan omgång 5:

Efter ett månadslångt uppehåll var det dags för Pingisligan igen i en gemensam omgång. Toppmötet mellan Rekord och Eslöv var en repris av förra årets SM-final där Eslöv var bäst och kunde vinna med 4-1. Bakom dessa siffror var det en jämn match där Rekordspelarna hade sina chanser, men hade svårt att ta tillvara på dem. I Eslöv skiftar det vem som vinner sina båda matcher. Nu var det Robert Svensson som först kunde besegra Simon Arvidsson med minsta möjliga marginal och sedan stänga matchen mot Ioannis, Rekords seger togs av Michal Obeslo som slog Xu Hui.

Warta fortsätter att prestera bra i årets liga och spelade nu oavgjort mot Söderhamn. Hampus Söderlund var lyckosam med två vinster. Warta var också närmast segern då Magnus Månsson var nära att betvinga Viktor Brodd men fick ge sig med 9-11 i skiljeset. Simon Berglund räddade ena poängen då han i sista matchen vann mot Chang Hong. Warta imponerar så här långt medan Söderhamn har det lite tuffare och saknar nog Hampus Nordberg en del.

Ängby Spårvägen vann den mycket viktiga matchen mot Kävlinge med 4-2. Återigen spelade Kävlinge utan sin klart bästa spelare Liao och det kan få stora konsekvenser för skånelaget. I Stockholmslaget vann Aida båda sina matcher och både Loso och Schaffer var sin och tabellmässigt är laget så här långt den största positiva överraskningen. Kävlinge måste naturligtvis få med Liao om chanserna till slutspel skall finnas och laget kan utan honom få svårt att klara sig kvar i serien. Speciellt efter denna förlust som var en så kallad 4.poängsmatch.

Hallandsderbyt vanns av Halmstad med klara 4-0. Diaw fick förtroendet som tredjepelare men uppställd som etta och tackade för förtroendet genom att vinna 2 matcher. Medan det kan vara starten för Halmstads vändring uppåt i tabellen är det mer bekymmersamt för Falkenberg som just nu parkerar på sistaplatsen. I nästa omgång möter de formstarka Warta på bortabord och i sista matchen före serien vänder Söderhamn. Inga lätta matcher och det krävs nog en frisk Franzén i dessa matcher.

Till sist kunde 3 av denna omgångs matcher ses på datorn på olika sätt och det är naturligtvis mycket intressant för oss som följer serien

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...