Expertens analys, Pingisligan omg 6:

  • fredag, 08 december 2017
  • 1221 gånger

Analys Pingisligan omg 6

Överlag blev det en jämn omgång med en oavgjord match och 3 tillställningar som sluttade 4-2. Det började i måndags med Söderhamn mot Halmstad där resultatet blev 3-3. Viktor Brodd i hemmalaget och Elias Ranefur i bortalaget stod för 2 segrar var. Brodd gjorde en stark insats då han besegrade Mattias Karlsson med 11-8 i skiljeset. Fabian Åkerström var tillbaka i Halmstad, men hade ingen lyckad kväll och förlorade med klara 3-0 mot Simon Berglund. Starkt av Simon som nu ordentligt etablerar sig som en viktig pjäs i sitt lag.

Skånederbyt mellan Kävlinge och Rekord slutade med bortaseger. Liao var nu med i sitt Kävlinge och vann sina båda matcher mot Malte Mörgårdh och Simon Arvidsson. Då borde det bli poäng men denna gång fick han inte så mycket hjälp av sina lagkamrater. I Rekord vann Michal Obeslo sina matcher och Malte fick nöjet att avgöra då han besegrade Magnus Molin i sista matchen. Rekord hakar på i toppen medan Kävlinge finns på delad sistaplats i tabellen. Liao är dock en klasspelare och kan han vara med mer frekvent ramlar nog nödvändiga poäng in.

Eslöv mot Ängby/Spårvägen borde väl bli en enkel historia förr hemmalaget. Nu har dock stockholmarnas japan Aida kommit igång ordentligt och slog nu både Robert Svensson med 11-9 i skilje och Daniel Kosiba och höll därmed matchen vid liv länge. Ängby/Spårvägen har en svår bortamatch mot Rekord kvar innan serien tar juluppehåll, men oavsett resultat i den matchen har laget presterat över förväntan så här långt. Eslöv har nu börjat trumma på och går mot seriesegern.

Warta besegrade Falkenberg med 4-2 där många av matcherna var väldigt jämna och 4 stycken slutade först efter skiljeset. Här var Warta mest lyckosamma och segrade i 3 av dessa. Alexander Fransén var inblanda i två av dem och gick som den förlorande parten ur dem båda. Synd för Falkenberg som är i behov av poäng. Framförallt som att ”Paddan” nu vann sina båda matcher. Måste kännas tungt att vid ställningen 2-2 förlora båda sista matcherna med bara några bollars marginal. Det kan också vara så att laget med självförtroende fattar bättre beslut i det läget än ett lag i poängnöd.

Till sist är övergångsfönstret öppet för tillfället och det skall bli intressant att se om något lag förstärker. Serien är dock så jämn att jag tror att alla lagen ser bra möjligheter med nuvarande manskap.

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...