Expertens analys, Pingisligan omg 7:

  • fredag, 15 december 2017
  • 1397 gånger

Analys Pingisligan omgång 7

Halvtid i serien och denna omgång innehöll inte några överraskningar. De förväntade topplagen vann och tabellen börjar nu se ut som förhandstipsen, men det finns några överraskningar så här långt.

  1. Eslöv 12 poäng

Som väntat toppar senaste decenniets suveräner Eslöv tabellen. Dock utan att framförallt i inledningen ha imponerat. Xu Hui har haft en fotskada och inte varit sig riktigt lik under hösten och har redan inkasserat 4 förluster, vilket verkligen inte hör till vanligheterna. Svensson (9-3) Kosiba (6-3) och Truls Möregårdh (3-2) kompletterar mycket bra och det är svårt att se annat är en rak marsch mot seriesegern

  1. Rekord 10 poäng

Förra årets seriesegrare och slutspelsfinalist har börjat starkt i år också. Simon Arvidsson leder laget och toppar dessutom ”kvotligan” med 11-2. Enda förlusten hittills kom mot Eslöv. Lagets nyförvärv från Grekland, sommarens Junior-EM vinnare, Ioannis Sgouropoulos har inlett med 3-7. Här finns nog lite mer att hämta när han blivit ordentligt varm i sina nya klubbkläder. Pingisligedebutanten Malte Möregårdh har bidragit med 2 viktiga segrar så här långt.

  1. Warta 9 poäng

En av seriens positiva överraskningar. Tippat som bottenlag men placerar sig nu på tredje plats i tabellen. En av orsakerna till den fina höstsäsongen är Hampus Söderlund (9-4). Han kompletteras väl av Chang Hong (7-6) som gjort en come back i Pingisligan på ett riktigt bra sätt. Laget har skaffat sig ett bra läge att nå slutspel. Speciellt om Vostes (3-1) kan vara med framförallt i viktiga matcher.

  1. Halmstad 7 poäng

Viktig seger nu senast mot Warta. Har annars börjat trögt. Lagets ankare Mattias Karlsson (8-2) har trots många segrar fått slita ordentligt. Förvisso inte så lätt att dominera i Pingisligan och resorna och spelet i Asien kanske sliter en del. Elias Ranefur har spelat jämt med sig själv (6-6) och här finns möjligheter till en bättre vår. Verkar också som Diaw kommit igång (5-6). Halmstad är definitivt ett slutspelslag och kan även hota Rekord på andraplatsen.

  1. Söderhamn 7 poäng

Viktor Brodd är som vanligt en mycket stabil poängplockare i Söderhamn. Med kvoten 10-4 är han stor trygghet för sitt lag. Årets nyförvärv från Kina Yan (7-7) kan nog lite till och blir det pluskvot andra halvan finns chans till avancemang. Simon Berglund (3-6) gör det bra och håller på att etablera sig i högsta ligan.

  1. Ängby /Spårvägen 5 poäng

Seriens andra positiva överraskning. Japanen Aida poserar på andra plats i kvotligan med sina 11-3. Kan Schaffer (4-10) och Loso (2-8) fortsätta att vinna matcher finns möjligheter att mot dåliga odds klara nytt kontrakt. Stockholmarnas poäng ha delvis kommit mot lag där 1:e mannen inte kunnat vara med och det har naturligtvis gynnat Ängby/Spårvägen.

  1. Kävlinge 3 poäng

Har haft problem med laget då Liao (5-0 spelat alltför få matcher. Han är en av seriens bästa spelare och normalt skulle Kävlinge ligga lite högre upp i tabellen. Så trots att Mc Beath (6-8) tagit en del skalper ligger laget illa till i botten av tabellen och det krävs fullt lag för att kunna lyfta. Israelsson och Svensson har ”tvångsspelat” och det ser inte riktigt bra ut i landets högsta liga.

  1. Falkenberg 3 poäng

Anrika Falkenberg sist i tabellen och det är en negativ överraskning. Alexander Fransén (2-9) behöver komma igång och leverera bättre. ”Paddan” (8-5) behöver mer hjälp under andra halvan av serien. En lagvinst så här långt och den kom mot Ängby/Spårvägen.

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...