Expertens analys, Pingisligan omg 8:

  • fredag, 12 januari 2018
  • 1247 gånger

Analys Pingisligan omgång 8:

Så började Pingisligan om efter jul- och nyårsuppehållet. Toppmatch mellan Halmstad och Eslöv inledde omgången. Eslöv kom till spel utan Xu Hui och gav därmed sina motståndare bra chans. Nu var det bara landslagsmannen Mattias Karlsson som vann sina matcher för dagen. Dock inte utan problem då han hamnade i underläge med 0-2 mot Kosiba. I Eslöv trummar Robert Svensson på och tillhör det absoluta toppskiktet av spelare i serien. Kosiba fick nöjet att avgöra till 4-2 efter skiljevinst mot Diaw.

Samma kväll besegrade Söderhamn Ängby/Spårvägen med 4-1. Detta utan sin kines i laget. I stället debuterade Miguel Angel Vilchez och tackade för förtroendet genom att besegra Daniel Schaffer. När sedan Viktor Brodd slog Aida i något av en nyckelmatch blev det till slut ganska enkelt. Söderhamn lär ha en ny kines på gång och det blir intressant att se hans kapacitet och tillsammans med Brodd som radar upp vinster kan det bli ett svårslaget lag.

Falkenberg plockade ena poängen mot Rekord. Detta efter att lagets spelare vunnit var sin match. En påtagligt nöjd lagledare Erik Åhman kan kanske se detta som en start av avancemanget bort från den sista platsen i serien. I Rekord var det som vanligt Simon Arvidsson som leder laget med 2 klara vinster. Den tredje togs av Ioannis som vann mot Martinez. Däremot missade Obeslo totalt denna match. Att han går från en match med 2 förluster hör inte till vanligheterna. I övrigt att notera var att ”Paddan” vände 0-2 i set till vinst mor Ioannis vilket var viktigt för Falkenberg.

Även Warta – Kävlinge slutade oavgjort, 3-3. Med Liao åter i laget och med 2 säkra vinster kunde skåningarna ta en mycket viktig poäng på bortabord mot en av seriens överraskningar. Den tredje matchvinsten togs av Magnus Molin som vände 0-2 till vinst i en jämn match mot Hampus Söderlund. Dessförinnan hade Mc Beath bra möjligheter mot Chang Hong, men tappade ledning med 2-1. Nu gäller det för Kävlinge att behålla detta lag i resterande matcher för att klara av den alltmer tätnande bottenstriden. Warta ett litet steg närmare slutspel.

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...