Expertens analys, Pingisligan omg 9:

  • torsdag, 25 januari 2018
  • 1289 gånger

Analys Pingisligan omgång 9:

Ängby/Spårvägen tog en mycket viktig poäng i hemmamatchen mot Warta. Aida levererar och vann sina båda matcher mot Chang Hong och Vostes med stora siffror. Tredje segern togs av Daniel Schaffer som även han slog Vostes som uppenbarligen hade en mindre lyckad dag i Stockholm. I Warta tog Hampus Söderlund båda sina och kompletterades av Chang Hong som kvitterade till 3-3 mot Martin Friis. Ängby/Spårvägen har nu 2 poäng ner till både Falkenberg och Kävlinge.

Eslöv körde över ett reservbetonat Falkenberg med 4-0. Varken ”Paddan” eller Fransén fanns med och då har man inte mycket att sätta emot ledarlaget. Eslöv kunde kosta på sig att ställa över Robert Svensson, men var aldrig i närheten att förlora någon match. Visserligen spelade Kosiba 2 femsetsmatcher men där avgörande set kunde vinnas med 2 respektive 3 förlustbollar. 5 omgångar återstår och Falkenberg bör få ordinarie lag framöver.

Rekord – Hamnstad blev precis så jämn som man kunde förvänta sig och lagen delade på poängen. I toppmatchen mellan Mattias Karlsson och Simon Arvidsson började Karlsson med 2 enkla setvinster innan Arvidsson kom igång lite och kunde vinna det tredje. Men i ett jämt fjärde set var Mattias den strakaste av spelarna. Ioannis var inblandad i 2 mycket jämna matcher då han hade klart grepp i matchen mor Elias Ranefur men föll till slut. Lika jämt var det sedan mot Mattias Karlsson där han efter att ha tappat en ledning med 2-0 till 2-2 kunde vinna avgörande set med 12-10 efter räddade matchbollar. En fin skalp för den gode greken. När Karlsson sviktade en aning tog Elias Ranefur ett stort ansvar när han dessutom besegrade Michal Obeslo till 3-3.

Kävlinge – Söderhamn slutade 2-4. Båda lagen med reservbetonade uppställningar. Carlos Franco Medina fick nöjet att i sin pingisligadebut avgöra matchen med sin seger i sista matchen mot Mc Beath. Viktor Brodd var säkerheten själv när han relativt enkelt tog sina segrar. I Kävlinge var det Molin och Mc Beath som vann matcher. Kävlinge saknar sin toppspelare Liao och i denna match hade det naturligtvis blivit poäng när Söderhamn var så skade- och sjukdomsdrabbat. Mycket avgörs nu om Liao kav var med i återstående matcher.

Om Pingprobund

Pingisintresserade som försöker se så mycket Pro A och Bundesliga på datorn som möjligt via deras eminenta sändningar när ligaomgångarna genomförs. Svenska Pingisligan ser vi självklart live när tillfälle ges.

Vårt mål är att leverera snabba resultat och intressanta kommentarer och analyser.

Läs mer...